Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FOTOS| Espectacular boira matinal des del Tibidabo: així desperta Barcelona

L’Observatori Fabra ha captat una estampa matinal fantàstica amb boira penetrant les muntanyes que encerclen Barcelona i ‘engolint’ els primers edificis de la ciutat. El meteoròleg Alfons Puertas destaca l’estabilitat amb què s’ha aixecat el dia, que ja enfila els 13 graus de bon matí, segons el Meteocat. Aquest servei també apunta que la boira podria tornar al migdia i aguantar fins a la matinada. L’estabilitat contrasta amb alguns matins de la setmana passada, on el termòmetre de l’Observatori va arribar a marcar menys de vuit graus matinals.

Les imatges captades per l’Observatori Fabra ja són un fet habitual a Barcelona. Des del recinte del Tibidabo capten diferents estampes, algunes elles del tot espectacular i que enamoren. És el cas de l’alabada rogenca de la setmana passada, que va deixar una imatge sensacional de Sant Adrià del Besòs i la zona del Fòrum. El sol, a mig sortir, il·lumina el cel rogenc, que contrasta amb el mar o la ciutat.

Imatge del 5 de març | A.P

Dos fenòmens poc habituals

Més enllà d’imatges impactants, l’Observatori també ha captat durant el passat mes de març un parell de fenòmens meteorològics curiosos. Un d’ells el dia 17, on el punt més alt del Tibidabo havia desaparegut darrere un mar de petits núvols baixos que va cobrir la ciutat i bloquejar l’accés dels rajos del sol, que no podien penetrar aquesta massa i no arribaven a enlluernar els carrers de la capital catalana, deixant un pòsit més aviat grisenc.

Dies més tard, el protagonisme era per a un núvol stratocumulus vultus, que l’Organització Mundial de Meteorologia (WMO) defineix com “una massa de núvols llarga, horitzontal, separada i en forma de tub, que sovint sembla rodar lentament al voltant d’un eix horitzontal” que acostumen a aparèixer “de manera singular, però que ocasionalment s’observen en successives línies de núvols”. Aquesta espècie de Stratocumulus està definida com una “espècie rara” i es formen en cotes baixes i normalment no aporten grans ruixats. Es va deixar veure per Barcelona el 24 de març.

El pas del núvol poc freqüent per Barcelona / Alfons Puertas
El pas del núvol poc freqüent per Barcelona | A.P

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa