La IV Ruta dels Millors Panellets de Barcelona, organitzat per la plataforma gastronòmica Panatics, ja ha decidit quin és el forn de pa on es preparen els millors panellets de pinyons de Barcelona: el Forn Sitja, al qual s’ha entregat el guardó del Panellet d’Or. L’establiment, que es troba al carrer de Providència del barri de la Vila de Gràcia, el porta el mestre pastisser Xavier Corcellas. El jutjat, per part seva, ha premiat l’establiment per certes particularitats que ha valorat positivament. “L’estructura global, imatge exterior, qualitat dels pinyons, valoració del massapà i sabor i estructura en boca”, han dit.

L’establiment que ha obtingut la segona posició de la a IV Ruta dels Millors Panellets de Barcelona ha estat la Pastisseria Canal, que compta amb locals per diferents punts de la ciutat. El tercer premi ha estat per dos forns emblemàtics de la ciutat: La Colmena, situat a la plaça de l’Àngel del barri Gòtic; i el Forn Ginebra, ubicat al número 226 del carrer de València.

Els millors panellets de Catalunya

A l’àmbit de Catalunya, l’any passat va guanyar la Ruta de Millors Panellets de Pinyons de Catalunya la pastisseria Carrió, situada al número 216 del carrer de Bailèn i gestionada per l’Oriol i l’Anna Carrió. En l’edició del 2022, s’hi van presentar 38 forners i pastissers. Els panellets de la pastisseria Carrió es van emportar la màxima puntuació dels experts en els diferents aspectes que havien de valorar, com ara l’estructura global, imatge exterior, qualitat dels pinyons, valoració del massapà i sabor i estructura en boca.

Part del secret de la pastisseria Carrió és que l’Anna i l’Oriol són pastissers de tercera generació. “Volem donar a conèixer la nostra visió de la pastisseria, arrelada a la tradició de la terra i el bon ‘savoir-faire’ de la pastisseria francesa”, diuen al seu web. “Ara hem volgut afegir un toc més actual, més personal, destacant el producte i la matèria primera. I sempre oferint un tracte familiar i agradable”, han afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa