Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fiscalia demana perllongar la investigació a Colau per les ajudes a entitats afins

Continuen sorgint novetats sobre el cas de les subvencions que l’alcaldessa Ada Colau hauria atorgat a quatre entitats socials. La darrera ha estat que la Fiscalia ha demanat perllongar sis mesos la investigació a Colau per aquestes presumptes irregularitats, segona ha informat Europa Press després de tenir accés a l’escrit que la Fiscalia ha presentat al jutjat encarregat del cas.

Fa uns dies, l’Audiència de Barcelona va reobrir la causa. El motiu va ser acceptar el recurs d’apel·lació que havia presentat l’Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica (ATQD) contra l’arxivament del cas. Abans de la reobertura del cas, el passat mes de maig, la Fiscalia havia demanat arxivar provisionalment la causa i també va dir que calia “desterrar la temptació d’atribuir possibles responsabilitats penals a la investigada sobre l’argument de ser la màxima responsable de l’Ajuntament”. A més, també va rebutjar el recurs que demanava obrir el cas. Però ara que el cas s’ha reobert, ha canviat de postura i ha demanat allargar la investigació.

Es va presentar una querella acusant Colau de malversació i frau, entre altres

La raó per la qual s’investigava a Colau era una querella per presumpta malversació, prevaricació, frau, negociacions prohibides i tràfic d’influències. Va arxivar el cas quan no va detectar cap d’aquests delictes. Per part seva, l’Audiència de Barcelona considera que hi ha concessions de subvencions que es consideren “inicialment i provisionalment com a possibles constitutius d’infracció penal en l’atorgament”, i per això va demanar que es continués investigant el cas.

Aquesta causa va començar quan l’ATQD va formular una denúncia acusant l’Ajuntament de destinar al voltant de 80 milions d’euros en subvencions a diverses entitats amb ideologies similars a la seva, com l’Observatori DESC, Enginyeria Sense Fronteres, la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca (PAH) o l’Aliança Contra la Pobresa Energètica. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carallots a novembre 17, 2022 | 20:11
    Carallots novembre 17, 2022 | 20:11
    Si fos independentista ja estaria a pressó
  2. Icona del comentari de: mala peça a novembre 18, 2022 | 08:57
    mala peça novembre 18, 2022 | 08:57
    la colau és un frau. Només beneficia a entitats afins, sinó que perjudica a entitats, que no ho son, com Arrels

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa