Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fiscalia obre investigació per l’escàndol als serveis socials de Barcelona
  • CA

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació per les presumptes contractacions irregulars en els serveis socials de Barcelona. Aquest inici d’expedient es produeix després que la setmana passada la CGT denunciés les suposades irregularitats comptables, de contractació de personal directiu i d’adjudicació de serveis que s’haurien produït al Consorci de Serveis Socials de Barcelona entre el 2014 i el 2019, quan l’ens estava en mans de CiU.

Segons informa Europa Press, les indagacions del ministeri públic se centraran en la gestió que van dur a terme els exgerents Ramon Lamiel, Josep Pera i Joan Uribe al capdavant del Consorci i provarà d’esclarir principalment si sota el seu mandat es van permetre sobresous i es van adjudicar “a dit” contractes.

En la seva denúncia, el sindicat apuntava que els tres primers gerents de l’organisme podrien haver comès delictes de tràfic d’influències, prevaricació i malversació de fons públics, en pagar sobresous irregulars a comandaments i contractar-los a dit sense cap procediment administratiu. La demanda assenyalava sobretot a Lamiel, actual director del Servei Català de Trànsit; Pera i dues exdirectores de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

Fets no prescrits

Cal recordar que la CGT ja va denunciar públicament el passat octubre aquestes greus irregularitats, algunes de les quals o bé ja no serien punibles i haurien prescrit o bé ja s’han anat esmenant amb el temps. Malgrat tot, el sindicat considera que encara hi ha dos fets demostrats “molt greus” que poden ser punibles: la contractació a dit de diferents caps de servei amb fixesa laboral des del primer dia sense cap oposició ni concurs públic, i els complements salarials abonats per sobre del conveni a la majoria d’aquests comandaments.

“Pilotes fora”

En aquest sentit, la decisió de portar el cas a la fiscalia per part del sindicat té lloc després de la compareixença al Parlament dels diferents presumptes implicats, on segons la CGT es van dir “falsedats” i es va optar per tirar “pilotes a fora” en comptes d’assumir els fets ara denunciats. “Considerem una obligació ètica i moral per part del nostre sindicat denunciar aquests fets a la fiscalia”, conclou el sindicat, que d’aquesta manera busca depurar responsabilitats als tribunals per aquest cas destapat per El Periódico.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un que li ha tocat el rebre a setembre 23, 2022 | 16:53
    Un que li ha tocat el rebre setembre 23, 2022 | 16:53
    Que mirin la mancomunitat La plana, tot ha dit enxufats és una disbauxa,i l'exalcalde de Taradell i la seva trepa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa