Fan explotar la bomba trobada a la Barceloneta

Els artificiers de l'exèrcit espanyol han fet esclatar l'artefacte

L’operació per fer explotar la bomba trobada a la platja de Sant Sebastià, a la Barceloneta, ha acabat amb èxit. Els artificiers de l’Armada, les forces marítimes de l’exèrcit espanyol, han fet esclatar l’artefacte. L’explosió s’ha produït a les 15:35 hores, segons fonts de la Guàrdia Civil. Es tractava d’un projectil de la Guerra Civil fabricat el 1936, que no havia explotat. Segons la Guàrdia Civil, és del tipus “bomba catalana” i es desconeix la data exacta en què va ser disparada.

El membre de la CUP Jordi Magrinyà ha gravat el moment en què la bomba ha esclatat, que s’aprecia clarament en aquest vídeo. Les platges de Sant Sebastià i de Sant Miquel estan reobertes, segons ha informat la Guàrdia Urbana.

Els artificiers de l’Armada s’han reunit aquest matí al barri de la Barceloneta per decidir com i quan iniciar la neutralització del projectil trobat. L’explosiu era del 1936 i era, probablement, una bomba de la Guerra Civil que no va explotar, segons fonts de la Guàrdia Civil. L’artefacte contenia 70 quilos de trinitrotoluè, un component químic molt explosiu popularment conegut com a TNT. L’operació per fer esclatar la bomba ha començat a les 13 hores. 

[r:2]

El projectil era “altament volàtil”, i el trasllat de l’artefacte fins a alta mar s’ha fet amb globus. L’explosió controlada s’ha fet a 45 metres de profunditat i a una milla nàutica de la costa, és a dir, a 1,85 quilòmetres de la platja.

[r:1]

Segons ha informat la Guàrdia Civil, els bussejadors encarregats de neutralitzar el projectil de la platja de Sant Sebastià van arribar a la capital catalana a les 1:20 hores de la matinada de dilluns.

Més informació

Comentaris

    Vax 26/08/2019 8:00 pm
    L'haguessin pogut tornar al seu legítim propietari.
    Un que no és creient ... 27/08/2019 11:17 am
    Fart de sentir mentides de la G.Siví, ara ens hem de creure aquesta versió dels fets? són diverses les vegades que aquesta platja s'ha dragat, l'última fa uns mesos i res, i de sobte el colon de la G. Sivi descobreix una bomba i vénen els eshpañolesh ha salvar catalunya i la salven ¿que bonic, no? i que poc creïble i menys de qui no para de dir mentides. "Mal pensa i encertaràs" ... diuen.

Nou comentari