Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les famílies nombroses denuncien que se les ha exclòs de les excepcions a la ZBE

Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) ha criticat que no se les hagi inclòs en les excepcions a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona (ZBE). La demanada arriba dos dies després que el govern municipal decidís deixar fora de la regulació les persones amb rendes més baixes. En aquest sentit, FANOC ha demanat que a l’hora de decidir quins grups s’exclou de la ZBE, es tingui més consideració cap al nombre de membres de la família, ja que en aquests moments, han recordat, la mesura arriba només als quatre membres. És per això que també han demanat incorporar en la ZBE mesures que ajudin a les famílies nombroses pagar aquest impost. Tal com ha recordat, necessita vehicles més grans i costosos.

El director de FANOC, Raul Sánchez, ha lamentat que l’Ajuntament no s’han posat en contacte amb ells i ha catalogat de sorprenent que s’anunciïn canvis “sense cap diàleg amb els afectats”. A més, ha dit que les darreres mesures s’han fet realitat per “aparentar” que s’amortitza l’impacte social i socioeconòmic en les famílies. Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) ha criticat que no se les hagi inclòs en les excepcions a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona (ZBE). L’organització ha recalcat que la baremació actual deixa fora d’ajudes més de 28.000 famílies de Barcelona, que són famílies nombroses, la qual cosa són uns 145.000 ciutadans.

Com saber si una persona es pot beneficiar de les excepcions de la ZBE?

Per saber si m’afecta o no cal tenir en compte l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM), que enguany està en 579€ mensuals. Ara bé, això no vol dir que només podran circular, amb vehicles contaminants, les persones que tinguin aquests ingressos o menys, sinó que caldrà analitzar els diferents barems que s’han establert.

Per saber quines persones amb rendes baixes entren en el darrer canvi de la ZBE, s’ha de tenir en compte l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM), que enguany està en 579 euros mensuals. A partir d’aquesta xifra, la norma indica que les persones que viuen soles han de cobrar un màxim de dues vegades la xifra anterior: 1.158 euros al mes. Pel que fa a les persones que viuen en família, els seus membres es poden beneficiar si, en cas de ser dues persones, cobren 1.557 euros; si són tres, cobren 1.679 euros; i si són més de tres, arriben a casa 1.910 euros.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a octubre 06, 2022 | 19:15
    Ricard octubre 06, 2022 | 19:15
    Tothom a la seva.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a octubre 07, 2022 | 06:34
    ciutadà octubre 07, 2022 | 06:34
    Aixó acabarà com Pau i Treva; hi haurà tantes excepcions que la cosa quedarà en no res.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa