Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enxampen un jove que s’havia inventat un robatori violent al Sónar
  • CA

La policia no és tonta, i no és cap broma. Una de les feines potser menys conegudes dels cossos policials és la detecció de denúncies falses, i els Mossos d’Esquadra no només la fan sinó que la publiciten de tant en tant com a avís a navegants. L’origen d’aquestes denúncies falses, que són un delicte tipificat a l’article 457 del Codi Penal, sol ser la intenció de cobrar l’assegurança per robatori, que només es fa efectiva si es tracta d’un robatori amb violència i no si es tracta d’un furt.

És el que se suposa que va pensar un noi que va denunciar que li havien robat el telèfon mòbil amb violència al Sónar, un espai on cada any es produeixen furts i robatoris i que permet, per tant, incloure’l en aquesta mena de relats. 

[r:1]

Els investigadors van descobrir que en realitat li havien pres en un furt –un robatori no violent, generalment al descuit, sense que la víctima ni tan sols se n’adoni en aquell moment– a Santa Coloma de Gramenet. 

El denunciant va tenir la mala sort de situar el robatori en una hora en què el seu telèfon ja havia sigut recuperat la policia: es va donar la coincidència que ell grup de furtadors van ser detinguts poc després i que encara tenien el mòbil. Era impossible, per tant, que la haguessin robat al Sónar després que fos recuperat a Santa Coloma.

Els Mossos han fet públic ara el cas, juntament amb dos casos més que s’han produït recentment a Santa Coloma. La unitat d’investigació de la comissaria de Santa Coloma van ser els que van destapar el fals robatori al Sónar i dos més aquest estiu, un dels quals fins i tot va acabar amb el denunciant detingut.

En aquest cas la víctima hi va posar força literatura i va explicar que li havien robat la bossa de mà d’una estrebada des d’una moto. Es tracta d’una modalitat de robatori que aquest estiu es va fer popular arran del cas de l’alt càrrec sud-coreana que va morir a Barcelona per la caiguda provocada per un lladre que va fer servir aquest mètode.

La denúncia afegia que les targetes de crèdit de la bossa havien sigut utilitzades pels lladres. Tanmateix, una vegada més, el denunciant va tenir la mala sort d’ensopegar amb l’eficiència policial, perquè els Mossos va detenir els lladres i van explicar que havien sostret la bossa en un furt. La investigació va permetre confirmar que la bossa havia sigut furtada, sense violència, en un centre mèdic on la víctima feia rehabilitació. El denunciant va ser detingut per simulació de delicte.  

En un altre cas, el denunciant assegurava que uns lladres l’havien agafat pel coll i intentat escanyar en un portal per robar-li el mòbil. El relat, però, estava ple de contradiccions i finalment el mateix denunciant va confessar que s’ho havia inventat  per a cobrar de l’asseguradora.

Més notícies
Recuperats 80 mòbils i 1.300 euros robats als concerts del Sónar
Notícia: Recuperats 80 mòbils i 1.300 euros robats als concerts del Sónar
Comparteix
La policia ha detingut 25 persones en només dues nits de festival, la majoria per furt

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa