Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fa dotze anys el Papa ungia la Sagrada Família en català
  • CA

El temple expiatori de la Sagrada Família va ser declarat basílica pel Papa Benet XVI el dia 7 de novembre de 2010. Joseph Ratzinger va dur a terme la unció de l’altar i les parets de la mítica construcció de Gaudí amb unes paraules en català.

La llarga cerimònia va començar amb el cant de les lletanies dels sants relacionats amb Catalunya i el propi temple i va continuar amb la pregària de dedicació, seguida per la unció de l’altar i les parets del temple. A l’exterior del temple, Joseph Ratzinger va fer la proclamació oficial que permetia que l’església esdevingués basílica enmig d’un acte que va aplegar unes 250.000 persones als carrers del voltant, segons fonts de l’ajuntament i el Vaticà. Fins i tot la missa va ser retransmesa en directe per mitjà de dues pantalles gegants instal·lades a La Monumental. Organitzacions atees i moviments laics hi van protestar amb la campanya ‘Jo no t’espero’.

Elogis a la figura de Gaudí

L’acte, que va cridar l’atenció tant dels turistes com dels barcelonins, va comptar amb la presència de l’aleshores rei Joan Carles així com del cardenal Lluís Martínez Sistach, actualment arquebisbe emèrit de Barcelona.

Benet XVI va dedicar lloances a Gaudí, a qui va definir com “un arquitecte genial i un cristià conseqüent” i va remarcar la “dignitat i austeritat absolutes” amb què va viure. A més, en referència a La Sagrada Família va dir que havia estat capaç de crear a Barcelona un “espai de bellesa, fe i esperança que porta l’home a trobar la veritat i la bellesa en sí mateixes”.

Una previsió de la Sagrada Família finalitzada

El duo d’artistes holandesos DRIFT ha imaginat com seria la Sagrada Família quan estigui finalitzada per mitjà d’una escultures aèries. La pandèmia va provocar que la data inicial prevista d’acabament, el 2026, s’hagués de recalcular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa