Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FOTO | Així veuries la Sagrada Família si estigués acabada
  • CA

La junta constructora de la Sagrada Família desitjaria acabar la Torre de Jesús, la més alta del temple, el 2026. Aquest mes de març de 2022 es van complir ni més ni menys que 140 anys des de l’inici de la seva construcció. Però quan estarà realment acabada aquesta obra mestra d’Antoni Gaudí, el màxim referent del modernisme català i una icona arquitectònica mundial? Doncs ningú no ho sap. Tampoc la junta constructora, que no gosa fixar terminis després que arran de la pandèmia es va haver de recalcular la data inicial del 2026. De fet, el 2026 es compliran 100 anys del naixement del gran arquitecte.

Com seria la Sagrada Família acabada?

No hi ha terminis, però sí que tenim ja una idea molt concreta de com serà la imatge de l’skyline de Barcelona amb la Sagrada Famílía acabada. I és gràcies a les escultures aèries del duo d’artistes holandesos DRIFT, que imaginen els diferents edificis emblemàtics d’arreu del món com si estiguessin enllestits. I entre els edificis, aquesta icona catalana.

Les escultures aèries del duo d’artistes holandesos, a la Sagrada Família DRIF

“Com seria la Sagrada Família si s’acabés? Imagineu un cercle complet del Coliseu… Durant els últims anys (des del 2020) DRIFT ha estat treballant per millorar el seu programari de drons per crear renderitzacions a mida real de la vida real per visualitzar allò improbable”, explica a les xarxes socials l’empresa de Ralph Nauta i Lonneke Gordijn, anomena les seves instal·lacions “escultures aèries” dissenyades per imaginar el futur dels projectes arquitectònics.

També fan servir la mateixa tècnica per “reconstruir” edificis en ruïnes, com el Coliseu de Roma. Aquí teniu un parell d’exemples més del treball de DRIFT, amb el Coliseu i un gratacel fictici a Chicago. DRIFT crea aquestes instal·lacions en col·laboració amb les empreses Drone Stories i Nova Skystories.

Reptes de la Sagrada Família per al 2023

Abans d’acabar l’any 2022 es preveu enllestir la construcció de les torres dels evangelistes Marc i Lluc, dues de les sis estructures que conformaran la part central del temple. L’aixecament d’aquests dos pilars permet culminar la meitat de les torres previstes en la nau central, ja que la torre dedicada a la Mare de Déu ja va ser inaugurada a final del 2021 a l’esperada encesa de l’estel que la corona. I també es preveu donar el tret de sortida a la restauració integral de la façana del Naixement.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa