Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns de l’Eixample s’havien queixat d'”inseguretat” al bar de l’explosió

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha reconegut que veïns del carrer València s’havien queixat a l’Ajuntament per “molèsties” i la “inseguretat” que generava la llogatera del bar on s’ha originat l’explosió que ha provocat un incendi virulent aquesta matinada a l’Eixample. En tot cas, el regidor no ha precisat gaire més i ha remarcat que, amb les dades que el consistori disposava fins ara, “res feia preveure una accident de la gravetat que s’ha produït”.

Quant al balanç de ferits, quatre persones continuen hospitalitzades aquest dimarts a la tarda, tot i que no es tem per la seva vida; la persona amb diagnòstic més greu és la titular de l’establiment, que segueix sota custòdia policial. Es calcula que una quinzena de persones no podran tornar de moment a casa seva pels danys provocats per la deflagració i el foc.

Batlle ha explicat que un grup de veïns del número 73 del carrer València -on s’ha produït l’explosió que s’investiga- van adreçar-se a l’Ajuntament el passat 1 d’abril per manifestar queixes per “molèsties diverses” que atribuïen al bar, ha apuntat. El tinent ha comentat que es va ordenar una inspecció d’urgència, que es va practicar el 8 d’abril. Els inspectors van acordar precintar el negoci per males condicions de salubritat. Batlle ha apuntat que es va fer tancar per la brutícia i l’abandonament detectat al local, “no per indicis que afectessin la seguretat estructurals de l’edifici”, ha matisat.

El tinent d’alcalde ha apuntat que resten pendents d’aclarir encara les causes de l’incident, que ha originat danys de consideració en la finca on s’ha registrat i en altres vuit edificis de l’Eixample. El tinent d’alcalde ha comentat que s’ha enfonsat el sostre del pis situat just a dalt del bar, on la llogatera que va causar les queixes del veïnat va arribar fa menys de sis mesos. No hi havia ningú dins del domicili en el moment del sinistre. A més dels afectats del número 73 de València, els residents de dos pisos del número 90 de l’avinguda de Roma també estan pendents que els Bombers analitzin els possibles danys a l’estructura.

Fins ara, quatre persones han requerit que el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona els faciliti allotjament mentre els desperfectes s’arreglen. De moment, es desconeix quan els afectats trigaran a tornar a casa.

Més notícies
Un incendi la matinada del 12 d'abril al número 73 el carrer de València ha deixat un balanç de quatre ferits, un d'ells greu / Bombers de Barcelona

La ferida greu en l’incendi de l’Eixample està sota custòdia policial

Notícia: La ferida greu en l’incendi de l’Eixample està sota custòdia policial
Comparteix
És la propietària del local calcinat, que havia de ser precintat divendres passat per denúncies dels veïns
Notícia: La ferida greu en l’incendi de l’Eixample està sota custòdia policial - Mobile
Imatges de l'incendi que ha afectat sis edificis a l'Eixample / Twitter

Quatre ferits en un virulent incendi a l’Eixample

Vídeo: Quatre ferits en un virulent incendi a l’Eixample
Comparteix
El foc s'ha originat en uns baixos del carrer València i l'avinguda Roma
Vídeo: Quatre ferits en un virulent incendi a l’Eixample - Mobile
Estaven atrapats en una claveguera del carrer de la Ciutat d’Asunción, al districte de Sant Andreu.

Rescaten onze cries d’ànec d’una claveguera

Notícia: Rescaten onze cries d’ànec d’una claveguera
Comparteix
Estaven atrapats en una claveguera del carrer de la Ciutat d’Asunción, al districte de Sant Andreu
Notícia: Rescaten onze cries d’ànec d’una claveguera - Mobile
ls Bombers de Barcelona han hagut d’intervenir en un incendi, que s’ha produït pels volts de les dues de la matinada per causes que encara es desconeixen, en un camió d’escombraries propulsat per gas natural.

Espectacular flamarada per un incendi en un camió d’escombraries

Notícia: Espectacular flamarada per un incendi en un camió d’escombraries
Comparteix
Els fets s'estan investigant i alguns testimonis expliquen que han sentit tres explosions abans que el vehicle s'incendiés
Notícia: Espectacular flamarada per un incendi en un camió d’escombraries - Mobile

Nou comentari

Comparteix