Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Èxit per al Model Festival d’Arquitectures: més de 20.000 visitants

La segona edició del Model Festival d’Arquitectures de Barcelona ha tancat amb més de 20.000 visitants que es van acostar al Parc de les Glòries els deu dies que el festival ha estat en marxa, des del passat 20 d’abril fins al 30. Aquest esdeveniment d’arquitectura que s’ha organitzat a través de la Fundació Mies van der Rohe, i amb una direcció artística a les mans d’Eva Franch i Gilabert, ha aconseguit transformar tot l’entorn del Parc de les Glòries en una àrea d’experimentació arquitectònica i urbanística, aquest any sota el lema “L’empatia radical”.

Durant els dies que el festival ha estat en funcionament, els milers de visitants que s’hi han acostat per participar-hi han tingut l’oportunitat de reformular l’espai públic gràcies a les propostes arquitectòniques del centenar d’activitats que s’hi han organitzat. Durant el certamen també s’hi han organitzat xerrades i ponències que han comptat amb la presència de persones d’arreu del món.

Cinc eixos vertebrals

El festival d’arquitectures barceloní ha construït les seves activitats sobre cinc eixos temàtics de recerca: Entre-Classes, Entre-Cultures, Entre-Espècies, Entre-Generacions i Entre-Matèries. Ha estat a partir d’aquests eixos i la col·laboració de diverses entitats de Barcelona els motius pels quals els visitants han pogut trobar rutes, visites, exposicions i realitats augmentades repartides en diversos punts de la ciutat. De fet, ha estat durant el període d’activitat del festival en el qual s’han pogut visitar totalment de franc sis espais de la ciutat que normalment es mantenen tancats al públic.

Gràcies a la col·laboració de l’Open House BCN amb el Model Festival d’Arquitectures s’ha pogut visitar la galeria interior i passera de la presa del Pantà de Vallvidrera, la cisterna de la Sala Hipòstila del Park Güell, la Casa Tosquella, la Torre Veneciana, la casa de la premsa, i el Palau de la Música, l’atractiu principal dels visitants que han optat per aprofitar l’oportunitat d’aquests dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa