Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’estiuet es resisteix a marxar de Barcelona, fins quan?
  • CA

Castanyada en màniga curta, Tots Sants amb gent banyant-se a les platges de la ciutat… Que el temps és boig ho vam començar a descobrir fa molts mesos, i que aquest 2022 és un any de rècords climàtics ja és irreversible. Sense anar més lluny, aquest octubre: temperatures especialment altes, nits tropicals i falta de pluja l’han convertit en tot un rècord des de 1914!

Dimecres podrem arribar als 25 graus

Però si les previsions apuntaven a un descens de les temperatures a partir de dimecres passat, i les vam notar, ara comencem la setmana amb una nova sorpresa, i és que tornarem a tenir pics de temperatura alta, que dimecres poden arribar als 25 graus a Barcelona. De moment, per aquest dilluns a migdia tindrem entre 20 i 21 graus a la ciutat, que no és poc. De fet, ahir diumenge ja es va notar un clar ascens de la temperatura, una avantsala del que vindrà aquesta setmana. I per què aquesta nova pujada? Els meteoròlegs ho atribueixen als vents de garbí i ponent reescalfats que ja tenim, i que faran que els migdies siguin especialment suaus fins dijous. A partir de dijous, les màximes que preveu el Meteocat a Barcelona no passaran dels 20 graus.

I què passarà amb les nits? Doncs aquesta setmana sí que diem adéu definitivament a les atípiques nits tropicals en plena tardor i per a la ciutat es preveuen màximes de 15 graus. I per als que es lleven ben d’hora, parlarem de fresca matinal i no de fred.

Sense previsió de pluja

I si les temperatures són atípicament altes, també ho és la sequera preocupant. Per aquesta setmana laboral no s’espera tampoc ni una sola gota d’aigua. Aquest 2022, la ciutat només ha recollit el 43% de pluja d’un any normal. Haurem d’esperar a dissabte perquè hi hagi oportunitat de pluja, amb un 50% de probabilitats, i si es donés, es podria allargar fins dilluns, 14 de novembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa