Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’octubre meteorològic que ha superat la història d’un segle a Barcelona
  • CA

Barcelona continua acumulant rècords de temperatura en una tardor totalment atípica. L’observatori Fabra parla d’un “període extraordinàriament llarg de sis mesos amb una anomalia tèrmica molt superior a l’habitual”. I què ha passat? Doncs que des del març fins a l’octubre cinc mesos han superat en més de dos graus la seva temperatura mitjana habitual. I si mirem la sèrie climàtica 1914-2022 i l’octubre i el maig han estat de rècord

Una imatge de Barcelona amb boira OBSERVATORI FABRA

Un octubre farcit d’anomalies climàtiques

Segons les dades de l’Observatori, la temperatura mínima de l’octubre ha estat de 12.6°C , però aquell migdia es va enfilar fins als 26 graus. I pluja? Quatre gotes el 7 d’octubre, dia en què a més no es va passar dels 20 graus i el vent va bufar a 44 km/h. Segons l’Observatori, aquest octubre ha plogut un 87% menys de l’esperat per aquesta època.

Imatge de postal de la ciutat, on el capvespre es barreja amb la boira OBSERVATORI FABRA

I a mesura que avança el mes…. s’incrementa més la temperatura fins el màxim mensual del dia 26, que amb 28.8°C que és la temperatura més elevada registrada mai en una segona quinzena d’octubre a l’Observatori Fabra. Fins i tot dues nits d’aquesta segona meitat del mes van fregar els valors tropicals amb mínimes poc per sota dels 20°C.

Boira a la ciutat OBSERVATORI FABRA

Des del dia 27 la temperatura màxima ja no supera els 25°C  i la mínima s’acosta als 15°C. “És molt poca victòria per la tardor, però molta tot venint d’una repressió càlida molt dura. Encara falta molt de camí per recórrer per assolir uns mínims drets climàtics: la pluja ha de perdre la por i prendre els carrers, els camps i els boscos”, diuen des de l’Observatori Fabra.

I així seguim esperant la pluja, perquè el dèficit pluviomètric ja és molt greu: la ciutat només ha recollit el 43% de pluja d’un any normal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa