Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Estat i Ajuntament xoquen en el nombre de víctimes reconegudes del 17-A
  • CA

L’Estat nega la versió de l’Ajuntament i de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats del Terrorisme (UAVAT) i xifra en 79 les víctimes reconegudes per l’atemptat de les Rambles del 17 d’agost del 2017. El Ministeri de l’Interior, doncs, nega la dada aportada pel consistori, que xifrava en 14 les persones que havien estat catalogades com a víctimes. 

[r:1]

Les dades que va aportar l’Ajuntament contrasten amb les que ha facilitat Interior. El consistori va xifrar en 14 les persones reconegudes com a víctimes dels atemptats a Barcelona: 13 d’elles per ferides físiques i una per lesions psicològiques. Tot i que no especifica quantes víctimes ho són per ferides físiques o psicològiques, l’Estat explica que n’hi ha que tenen expedients per tots dos motius. 

Malgrat la polèmica, el fet de ser reconegut com a víctima no dona dret a indemnització. Per cobrar-la cal complir uns altres requisits.

Interior ha tramitat 549 expedients i n’ha resolt el 74%. Del total de casos l’Estat n’ha estimat 211, segons dades del ministeri. A més, afegeixen des del ministeri, s’han acceptat el 95% de les ajudes reclamades per a “assistència immediata”. De l’assistència sanitària i psicològica posterior se n’han estimat el 31%. 

Fonts d’Interior han detallat que han aportat 5,2 milions d’euros en ajudes i indemnitzacions per a les víctimes. Ha especificat que han acceptat el 100% de les tramitacions presentades per mort o incapacitat permanent, el 44% per lesions no invalidants i el 19% per incapacitats temporals. 

Per reconèixer les persones com a víctimes, matisen des del ministeri dirigit per Fernando Grande-Marlaska, cal acreditar la presència en el moment de l’atemptat a la zona de l’atac. Després de comprovar la presència, l’Assessoria Mèdica o l’Equip de Valoració d’incapacitats de la seguretat social valoren l’estat de la persona, segons precisen fonts d’Interior. 

Finalment, l’Estat defensa que han facilitat atenció psicològica “continuada i gratuïta” a les persones afectades pels atemptats.

Més notícies
Flors i espelmes al lloc de l'atemptat del 17-A a la Rambla de Barcelona / ACN
L’Estat es nega a reconèixer com a víctimes del 17-A les que pateixen afectacions psíquiques
Notícia: L’Estat es nega a reconèixer com a víctimes del 17-A les que pateixen afectacions psíquiques
Comparteix
Només un de les 64 sol·licituds presentades per aquest tipus de lesions ha sigut acceptada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa