Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una estació barcelonina canvia de nom

L’estació de metro de Vall d’Hebron ha deixat el nom que l’ha acompanyat en els darrers anys i ha passat a anomenar-se Vall d’Hebron – Sant Genís, per on passen les línies 5 i 3 de metro. El canvi l’han demanat els veïns de la zona, que feia temps que volien que l’estació canviés de nom. El passat dissabte 1 d’abril es va fer un acte simbòlic a la sortida del metro de davant de l’Hospital Sant Rafael.

Hi ha altres estacions de metro que també esperen canviar de nom. Tal com va informar l’Ajuntament, es tracta de Drassanes, que passarà a denominar-se La Rambla | Drassanes; Llucmajor, que tindrà el nom de Llucmajor | República; el Congrés (Congrés | Indians) i la parada de Tram de Wellingon (Wellington | UPF).

Una altra parada de Barcelona va perdre el seu nom l’estiu passat. Tal com va indicar l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), l’estació de la Línia L3 Poble Sec va passar a anomenar-se “el Poble-sec”. La modificació es va fer seguint les recomanacions de la Comissió de Nomenclatura de l’ens i l’objectiu era adaptar el nom de la parada a la forma lingüística correcta que estableix l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

L’estació de l’Arc de Triomf

Una altra estació que està vivint canvis importants és la d’Arc de Triomf. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha arrencat aquest dilluns les obres que prolongaran les andanes de l’estació de Rodalies d’Arc de Triomf. Les obres tindran un cost de gairebé 2,9 milions d’euros i una durada de 10 mesos. Durant aquest temps, l’estació continuarà operativa. L’objectiu de les obres és incrementar la longitud de les andanes, la qual cosa farà que a l’estació puguin passar trens més llargs on hi ha espai per a més persones. “És una obra molt necessària, petita, però que té molta importància”, ha subratllat la ministra de Transports, Raquel Sánchez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa