Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arrenquen deu mesos d’obres en una estació barcelonina de Rodalies

Tret de sortida a les obres per perllongar les andanes de l’estació d’Arc de Triomf de Rodalies. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha iniciat aquest dilluns els treballs per ampliar aquests espais de les instal·lacions barcelonines, que tindran un cost de gairebé 2,9 milions d’euros i s’allargaran prop de deu mesos.

Amb aquesta actuació, el govern espanyol preveu aconseguir incrementar considerablement tant la longitud com la capacitat dels combois que entren a l’estació d’Arc de Triomf, que durant aquest gairebé deu mesos d’obres continuarà operativa. De fet, la intenció és que les andanes perllongades ja puguin estar en funcionament d’aquí a set mesos.

“És una obra molt necessària, petita, però que té molta importància“, ha ressaltat la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en un acte celebrat aquest dilluns al matí que també ha comptat amb la presència del conseller de Territori de la Generalitat, Juli Fernàndez, i de la tercera tinenta d’alcaldia i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet. Segons ha detallat Sánchez, els nous trens permetran incrementar l’oferta de places que gestiona aquesta parada que connecta la ciutat amb territoris propers, com el Maresme.

Ajornaments i canvi de model de trens

Cal recordar que aquesta actuació estava prevista en l’anterior Pla d’infraestructures ferroviàries de Rodalies de Barcelona, que corresponia al període comprès entre els anys 2008-2015, i que va ser una de les intervencions que tampoc es va poder acabar de culminar l’any 2012, quan es va estrenar el nou vestíbul d’aquesta estació de Rodalies de la capital catalana. Un cop culminats els treballs, les línies R1, R3 i R4 -que aquest dilluns al matí presentava retards de fins a mitja hora per un atropellament- podran utilitzar un model de trens de doble composició, és a dir, gairebé el doble de llarg que els actuals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa