Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una estació de Barcelona es converteix en un plató

Aquest dijous, l’Estació de França va adoptar una aparença diferent. Tal com va explicar a través de Twitter l’historiador José Luís Muñoz, l’estació es va convertir durant unes hores en un plató “de cinema”. Muñoz va explicar que es trobava en aquest espai del districte de Ciutat Vella perquè es on comença la novel·la de Nada, de l’escriptora Carmen Laforet, i l’estava explicant als seus alumnes. La novel·la parla d’una Barcelona estancada i deprimida per la pobresa que imperava durant la posguerra. Es desconeix quina sèrie pel·lícula o anunci s’estava rodant.

Les fotos compartides per l’historiador mostren com l’estació es va omplir de taules, cadires, estufes i jardineres que indicaven que a l’escena apareixia la terrassa d’un bar o un restaurant. També es pot veure una porta de vidre que acompanyada de dues columnes que podria portar a algun edifici elegant i fictici.

L’estació de França, un equipament clau

El passat mes d’abril, van arrencar les obres de reparació de la coberta malmesa d’aquesta estació. La previsió és que s’enllesteixin a la tardor del 2023, la qual cosa refermaria la supervivència de la mítica estació barcelonina, una peça clau per al funcionament de Rodalies en els pròxims 20 anys. Per part seva, el director del Pla de Rodalies de Catalunya, Pere Macias, va parlar el passat setembre al TOT Barcelona del paper imprescindible de la instal·lació. “Mentre s’allarguin les obres en infraestructures com la Sagrera, l’estació de França seguirà sent imprescindible. Si no tinguéssim aquestes instal·lacions, la xarxa de Rodalies no podria funcionar”.

Durant els darrers anys, l’estació ha funcionat principalment com a cotxera o punt d’estacionament de trens, apart de ser una de les aturades menys freqüentades en el recorregut de les línies R13, R14, R15 i R16. A més, cal tenir en compte que l’equipament cada cop assumeix un paper més rellevant com a “sobreeixidor” o “coixí” a l’hora de desviar línies afectades per actuacions o com a espai de manteniment i estacionament de combois

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa