Barcelona s’ha despertat aquest dijous amb una espectacular albada rogenca que feia temps que no es veia a la ciutat. Aquesta sortida del sol farcida de tons diferents que van del groc fins al vermell passant pel taronja suposa la inauguració no oficiosa de la temporada de tardor-hivern d’aquest tipus de postals, força freqüents en aquest moment de l’any.
L’impressionant panorama s’ha pogut veure amb diferent intensitat des de diversos punts de la capital catalana, però sobretot s’ha apreciat amb tota la seva esplendor des de les zones altes de la ciutat, com els barris de muntanya o la mateixa serra de Collserola. Precisament, el moment d’aquesta albada rogenca ha estat capturat en fotografia per part d’Alfons Puertas, meteoròleg de l’Observatori Fabra, que ha compartit unes quantes instantànies sobre aquesta sortida de sol realitzades des de les emblemàtiques instal·lacions centenàries barcelonines.

En aquestes imatges es pot veure com les primeres llums d’aquest sol de color grana intens comença a banyar uns carrers de la capital catalana encara il·luminats per les llums nocturnes, que a poc a poc es van apagant per deixar pas a la il·luminació natural de la sortida del sol.

Xifres rècord a l’Observatori Fabra aquest estiu
Per altra banda, cal recordar que Barcelona ha viscut aquest estiu el seu particular infern meteorològic. La greu situació de sequera que s’arrossega des de fa diversos anys s’ha vist agreujada per l’arribada de diverses onades de calor que han fet escalar els termòmetres fins a xifres mai vistes a la capital catalana. Només durant el mes d’agost, l’Observatori Fabra va registrar la temperatura més elevada des del 1914, quan les instal·lacions van començar a recopilar dades, i també la mínima diària més alta de tota la sèrie històrica. Els 38,8 graus assolits el 23 d’agost marquen un rècord sense precedents i parlen d’una tendència que s’ha repetit durant tota la temporada estival, deixant jornades amb una sensació tèrmica de prop de 44 graus.