Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
MÉTEO | Fotos espectaculars d’un agost amb dos rècords històrics

Tanquem un mes d’agost que farà història si ens fixem en la meteorologia. I és que l’Observatori Fabra, que recull dades climàtiques de la ciutat des de 1914, ha anotat dos registres històrics, que atribueix a l’onada de calor dels dies 20 a 24 d’agost: la temperatura més elevada registrada mai en un mes d’agost i la temperatura mínima diària més elevada
de tota la sèrie
. “Calorada a banda la resta del mes ha tingut un comportament càlid en general (el quart de la sèrie centenària, que no és poc) i sec, amb l’única excepció de l’episodi de pluja dels dies 26 i 27, molt generós en quantitat i hores, però “massa concentrat en el temps per a poder qualificar el mes en general de plujós malgrat assolir un registre de precipitació superior a la mitjana”, expliquen des de l’Observatori.

Una de les imatges del mes d’agost fetes des de l’Observatori Fabra. ALFONS PUERTAS

38,8 graus de màxima

Però anem a pams. Quin ha estat el dia més calorós de l’agost i la temperatura màxima que fa que parlem de rècord centenari? Doncs parlem dels 38,8 graus que va viure la ciutat dimecres 23 d’agost. I si ens fixem en la mínima més asfixiant de la sèrie històrica, la vam tenir el mateix dia, 29.4°C de temperatura mínima, la xifra més elevada registrada mai en una jornada sencera.

L’agost tanca amb dos rècords històrics a Barcelona ALFONS PUERTAS

I de sobte… pluja i fred

Però aquest mes d’agost ha deixat més sorpreses. El termòmetre cau de sobte i de manera notable per sota dels 20 graus i arriba amb pluja. Els dies 26 i 27 d’agost es recullen 41 mm de pluja i la temperatura marca el mínim mensual el dia 27 amb 14.6°C. Després d’aquesta caiguda, no tornen els 30 graus fins a final de mes, que acaba amb tempestes, llamps
i trons abundants la matinada del 29 al 30.

Llamps i trons en un mes convuls ALFONS PUERTAS

I amb el mes de setembre encetat, i pendents de si el cap de setmana plourà o no, les temperatures tornen a repuntar i aquest divendres tornem a sentir la xafogor a la ciutat. Això sí, les nits tòrrides sembla que han marxat definitivament i queden enrere els rècords de 28 graus de matinada.

El cel barceloní des de l’Observatori Fabra ALFONS PUERTAS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa