Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Diuen que a l’Església de Barcelona es reflexiona beneir l’amor homosexual
  • CA

L’Arquebisbat de Barcelona és més a prop d’abraçar temes que no estaven sobre la taula: el sacerdoci de les dones i beneir les parelles homosexuals. Així ho ha afirmat, segons Europa Press, el cardenal alemany Gerhard Ludwig Müller, qui ha dit que l’Església de Barcelona és un dels espais on han repercutit els avenços que ha fet en els darrers mesos Església alemanya en aquests temes.

“Crec que el que està passant a l’Església de Barcelona, on ja es parla de reforma i s’està posant el focus en el sacerdoci femení i en beneir les parelles homosexuals”, ha indicat el cardenal alemany en el seu llibre ‘In buona fede’, al qual ha tingut accés Europa Press i encara no s’ha publicat. Per part seva, però, des de l’Arquebisbat han aclarit a Europa Press que avançar en el sacerdoci femení és una proposta dels feligresos i que, per tant, “no es pot confondre” amb l’opinió del cardenal Joan Josep Omella.

La mort del papa emèrit Benet XVI

Pel que fa a l’Església en general, és important recordar que l’any 2022 es va tancar amb la mort del papa emèrit Benet XVI, qui va perdre la vida el passat 31 de desembre amb 95 anys. Davant d’aquesta pèrdua, dies després la basílica de la Sagrada Família va celebrar una missa funeral en el seu honor a la qual van assistir 1.200 persones. Per part seva, l’arquebisbe de Barcelona Juan Josep Omella va elogiar el papa emèrit, Joseph Alois Ratzinger. “Ha estat un home discret, humil, amb una certa timidesa, però que no li ha impedit defensar els valors de l’Evangeli amb valentia”, va subratllar.

Abans d’aquesta missa, la mort del pontífex alemany va tenir una altra repercussió en el món de la política. La líder del grup municipal Valents, Eva Parera, va afirmar que tenia la intenció de demanar al govern municipal que dediqués el nom d’un carrer de Barcelona a Benet XVI. “Benet XVI mereix un carrer o una plaça a Barcelona que porti el seu nom. Era un gran intel·lectual, un home senzill i entregat”, va demanar Parera. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa