Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
S’esfondra una part del sostre de la Piscina Sant Jordi
  • CA

Una part del sostre de la Piscina Sant Jordi, situada a l’Escola Industrial, al barri de l’Esquerra de l’Eixample, s’ha esfondrat aquest dilluns al matí. Així ho ha informat betevé, que alhora ha indicat que aquest incident ha obligat a tancar l’equipament. El mateix mitjà ha apuntat que cap persona ha resultat ferida perquè en el moment de l’esfondrament no hi havia ningú a la piscina i, a més, el sostre comptava amb una malla de protecció.

El sostre estava protegit perquè, tal com ha afegit betevé, aquest necessitava una reforma. La previsió era que les obres comencessin aquest mes d’octubre. Més enllà de l’estat en el qual es trobava el sostre, encara es desconeix si algun altre fet podria haver provocat l’esfondrament. Davant d’això, però, la Federació Catalana de Natació ha suspès totes les activitats que s’havien de fer en les instal·lacions.

Durant aquesta tarda es podran conèixer més detalls de l’incident. Tal com ha afirmat betevé, arquitectes de l’Institut Barcelona Esports revisaran l’equipament. Pel que fa a la seva reobertura, segons ha afegit el mateix mitjà, en principi es farà quan s’hagi acabat la reforma del sostre, que durarà aproximadament tres mesos.

La piscina ha estat escenari de moments històrics per a la natació catalana

Els orígens d’aquesta piscina es remunten el juny del 1966, quan es va inaugurar. El seu naixement va tenir molta importància, ja que, en aquells moments, era l’única piscina olímpica coberta que hi havia a Barcelona. Amb el pas dels anys va ser escenari de moments molt especials per a la història de la capital catalana i de la natació de Catalunya. Un clar exemple és quan el Club Natació Catalunya guanyar en el 1995 la Supercopa d’Europa. Un altre és quan l’Atlètic-Barceloneta també va fer-se la Supercopa el 2014. Per part seva, el Club Natació Montjuïc no va aixecar cap trofeu, però sí que va passar a la final de la Copa d’Europa, la qual cosa la va convertir en el primer equip de l’estat en aconseguir-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa