Escollits 99 joves per decidir les polítiques de joventut de la ciutat

Tenen entre 16 i 29 anys i s'incorporen al Fòrum Jove BCN, de nova creació

Un total de 99 joves de Barcelona han estat escollits per ajudar a definir propostes de polítiques municipals de joventut, ha explicat l’Ajuntament aquest divendres. La primera assemblea deliberativa ciutadana de Barcelona amb participants escollits per sorteig ha començat a treballar aquest divendres: es tracta del Fòrum Jove BCN, on participen 99 joves d’entre 16 i 29 anys que col·laboraran en definir les polítiques municipals de joventut dels propers anys.

A partir de la pregunta ‘Què necessitaries per dur a terme el teu projecte de vida a la ciutat de Barcelona?’, en una primera fase que es farà aquest mes de juliol, els joves hauran d’identificar necessitats i en una segona fase, que tindrà lloc a la tardor, proposaran accions que s’incorporaran a el Pla d’Adolescència i Joventut 2022-2030 i a altres iniciatives de l’Ajuntament. El sorteig per escollir les persones participants s’ha fet seguint criteris de diversitat social i de paritat de gènere per representar fidelment les realitats de la joventut barcelonina, en una iniciativa fruit d’una proposta de el grup municipal d’ERC, treballada amb les regidories de Participació i de Joventut.

La celebració de l’Fòrum Jove BCN sorgeix de la necessitat d’encarar els reptes que els diferents cicles de crisi dels últims anys han generat entre la joventut, en qüestions com l’habitatge, la precarietat laboral o la salut emocional.

Més informació

Nou comentari