Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una escola del Besòs s’aprofita del mundial per fomentar el català
  • CA

Els grans partits de futbol acostumen a disputar-se els caps de setmana o, com a molt, els vespres. En tot cas, sempre fora de l’horari escolar. Però amb el mundial de futbol que s’està celebrant a Qatar, hi ha partits que es juguen a mig matí. És el cas de l’Argentina – Aràbia Saudita, que es va disputar dimecres a les 11 hores. Molts alumnes catalans no se l’han volgut perdre i algunes escoles s’han afanyat per treure’n profit.

És el cas de l’escola Sagrat Cor de Jesús, al barri del Besòs de Barcelona. L’índex de catalanoparlants en aquesta zona de la ciutat és força baix i el mundial de futbol se’ls presenta com una oportunitat per fomentar-lo. Així ho ha explicat la Lucia, professora de català, al programa Tot es Mou de TV3. “Associen el català a l’àmbit acadèmic, als llibres”, diu la mestra, que també constata el baix ús del català al carrer. Per això, aprofitarà la fita per encoratjar els seus alumnes a parlar català.

Narradors de futbol

“Em van demanar si podíem veure el partit d’ahir a classe, com si fos la cosa més normal del món”, comença relatant la mestra. En un primer moment, com és lògic, la professora s’hi va negar. Al final, però, després d’explicar la lliçó del dia, va decidir aprofitar l’ocasió. “Els últims minuts de classe els vaig dedicar a posar les imatges més destacades del partit i els alumnes van fer de comentaristes, en català”, relata la Lucia.

Els argentins de Barcelona, decebuda amb la seva selecció

La selecció argentina va perdre el seu partit inaugural contra la dèbil Aràbia Saudita, una decepció que va afectar els milers d’argentins que viuen a Barcelona. En els darrers anys, la comunitat argentina ha augmentat prop d’un 40% a Barcelona, fet que es pot constatar als carrers i, el passat dimecres, també als bars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa