Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Escola Baixeras porta la lluita per un pati “digne” a la plaça Sant Jaume
  • CA

La comunitat educativa de l’Escola Àngel Baixeras ha ocupat aquest divendres a la tarda la plaça Sant Jaume per reclamar un pati “digne” per als alumnes. Aquest centre educatiu ubicat al barri Gòtic ha organitzat una jornada reivindicativa a les portes de l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de visibilitzar la manca de solucions aportades per l’executiu per tal de donar resposta a la problemàtica que pateix l’escola, que utilitza una plaça pública com a espai de joc per als infants.

Les famílies d’aquest centre centenari del Gòtic fa temps que reclamen poder comptar amb un pati que estigui en condicions i on els alumnes no hagin de conviure amb les xeringues i la brutícia que deixen els usuaris que fan ús de la plaça de Carme Simó quan aquesta no està sent utilitzada per l’escola. Des de la inauguració d’aquest espai ara fa quatre anys, la comunitat educativa s’ha trobat amb diferents incidents el més greu dels quals va tenir lloc el passat setembre, quan un nen de primer de primària es va rascar amb una xeringa.

La gravetat dels fets va portar el consistori a reforçar les tasques de neteja i la vigilància a la plaça activant un equip extraordinari perquè reculli xeringues i revisi cada dia que l’espai està en condicions. En paral·lel, els serveis de neteja municipals també van reforçar el manteniment de l’espai per garantir que es podia continuar fent servir com a pati escolar de forma segura.

Un pati “sense gossos ni heroïna”

Aquestes iniciatives, però, no acaben de convèncer les famílies, que reclamen a l’executiu que prengui mesures més contundents per garantir que els alumnes poden gaudir d’un pati “digne i sense gossos ni heroïna”. “La plaça Carme Simó mai no ha complert les condicions requerides per a ús infantil i com ja es va alertar per part de la comunitat educativa s’han anat reproduint totes les problemàtiques que es va anticipar que podien passar des del principi del procés participatiu”, recorda la comunitat educativa, que espera que l’acte celebrat avui serveixi per accelerar l’habilitació d’un espai en condicions per als infants.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: 100%LLEIDATA a novembre 18, 2022 | 18:54
    100%LLEIDATA novembre 18, 2022 | 18:54
    El de Barcelona sol es queixen per ximpleries doncs els de Lleida hauríem d'esta cada dia queixa-nos per tindre rodalia, autobusos, teatres, atencio primària, escoles,carreteres dignes, ect, ect

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa