Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Esclat popular per reclamar “tolerància zero” davant la violència LGTBI-fòbica
  • CA

Unes 4.000 persones —segons la Guàrdia Urbana— s’han concentrat aquest dijous a Barcelona per demanar “tolerància zero” contra la violència LGBTI-fòbica. La protesta ha estat impulsada per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya i Pride Barcelona per fer un “front comú” per primera vegada en 44 anys, quan van sortir al carrer contra la Llei de Perillositat Social. En un manifest, demanen un “clam unitari contra l’odi”. Els organitzadors alerten amb “consternació” d’un “augment de la violència LGTBI-fòbica a Barcelona, Catalunya i l’estat espanyol” i afirmen que l’assassinat de Samuel ha estat “la gota que ha fet vessar el vas”. En plena concentració, centenars de persones convocades pel moviment Furiatrans han trencat la capçalera i s’han afegit a la protesta.

A causa de les restriccions derivades de la pandèmia de la covid, la manifestació ha estat estàtica amb distància de seguretat entre assistents, que han aplaudit i han corejat càntics com “prou agressions”, entre altres. En declaracions a Europa Press, el president del comitè organitzador de Pride! Barcelona, Ferran Poca, ha celebrat el suport de la societat al col·lectiu LGTBI i ha assegurat que “el moment ho reclama” davant 139 atacs LGTBI-fòbics aquest 2021. “Havíem de dir prou davant discursos d’odi de l’extrema dreta”, ha reivindicat Poca, que ha subratllat textualment que hi ha gent a la qual estan matant al crit de “maricón”.

Per part seva, la vicepresidenta de la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya i presidenta d’FLG Famílies, Katy Pallás, ha advocat per passar a l’acció perquè “queda moltíssim marge de millora” i ha demanat més recursos a les administracions en matèria LGTBI. Per Pallás, “l’arrel del problema és l’heteropatriarcat”, per la qual cosa ha reclamat una societat molt més feminista i molt més inclusiva. En el mateix sentit, ha advertit que tant les entitats com les persones del col·lectiu no callaran.

Respecte al treball conjunt de les dues entitats, tots dos han coincidit que ha estat “un primer pas” de cara a noves accions conjuntes i han valorat positivament l’organització de la manifestació.

Crida a la resta de la societat

Poca ha argumentat que no és un tema únicament del col·lectiu LGTBI, sinó que es tracta de drets humans: “Ha d’arribar a tota la societat, estem parlant de drets humans; estan matant a gent pel simple fet d’existir, de ser diferent”. També Pallás ha defensat, en les seves paraules, la necessitat de traçar ponts i enfortir aliances amb la resta de col·lectius i el conjunt de la societat: “Necessitem que la gent vingui i ens doni suport, tenim molts aliats i volem que vinguin a xisclar amb nosaltres”.

A més, a la concentració s’han sumat polítics com la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, o el primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, entre altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa