Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC exigeix a Colau una solució per evitar el desnonament del Gimnàs Sant Pau
  • CA

ERC ha exigit una solució a l’Ajuntament de Barcelona per evitar el desnonament del Gimnàs Sant Pau, previst per a divendres. El líder dels republicans, Ernest Maragall, ha exigit a l’alcaldessa, Ada Colau, que trobi una solució a la situació d’aquest equipament. “Barcelona no es pot permetre un desnonament del Sant Pau, queden opcions i s’han d’esgotar per mantenir-lo”, ha afirmat. ERC preguntarà al plenari els detalls de la negociació amb la propietat, les opcions que el Consistori ha posat sobre la taula, el calendari de les reunions i quins passos té previst seguir per garantir l’emplaçament actual.

Maragall ha assegurat que si divendres es fa efectiu el desnonament, anirà a donar suport als usuaris del Gimnàs per intentar aturar-lo. Maragall ha lamentat la “incapacitat manifesta dels responsables públics de la negociació” i ha assegurat que la situació és “incomprensible i intolerable”. Per als republicans, l’expropiació o la compra per un import intermedi serien una solució per resoldre el conflicte. El líder d’ERC al Consistori ha insistit que hi ha recursos –la partida de 30 milions per a la compra d’edificis singulars–, voluntat política i possibilitat jurídica i per això ha preguntat: “A què esperem?”.

D’altra banda, ERC presentarà un prec al ple per crear un borsa municipal de lloguer d’habitacions assequibles i una proposició per recuperar la participació dels grups polítics a la direcció de Turisme de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa