Enxampen un timador que feia un ‘dos en un’: demanava diners per a una entitat i furtava alhora

El fals recaptador s'inventava l'existència d'una associació per enganyar turistes

Demanava donacions en metàlic per una associació inventada alhora que intentava robar la cartera dels que picaven en la seva xerrameca. És el cas d’un home que va ser identificat la setmana passada per una patrulla de Mossos d’Esquadra mentre actuava a l’Eixample. Segons expliquen fonts policials al TOT Barcelona, l’home se centrava en assaltar turistes i explicar-los el funcionament d’una entitat que no existia. Mentrestant, col·locava una carpeta com les que porten molts captadors entre la vista de la víctima i la bossa de mà o les butxaques i els intentava furtar la cartera o altres objectes de valor. 

“Feia un ‘dos en un’, perquè mentre intentava robar pretenia aconseguir donatius”, expliquen les mateixes fonts de Mossos d’Esquadra. Segons van poder comprovar els agents, el timador utilitzava una carpeta com a ganxo i tenia apuntades dues persones que li havien fet donacions de 20 i 10 euros. Tanmateix, tot era mentida. S’havia inventat els noms de qui havia fet les aportacions i les quantitats. Els policies el van registrar, no van trobar diners en efectiu ni cap objecte robat i, per aquest motiu, no se’l va detenir.

Tot i això, en identificar-lo, els agents van comprovar que tenia antecedents per fets similars. En el passat havia seguit el mateix intent de delicte: Vestir bé, parlar de manera propera a les víctimes i enganyar-les per treure diners en efectiu. 

 

 

Més informació

Nou comentari