Més de 5.600 casos de frau elèctric a Barcelona en un any

Endesa assegura que amb els expedients oberts ha recuperat el control de 67 Gwh "fantasmes"

A la ciutat de Barcelona es van detectar l’any passat 5.643 casos de frau elèctric. És a dir, casos en què usuaris tenien punxat el llum o bé havien manipulat el comptador per pagar menys o no pagar. Són les dades de la companyia elèctrica Endesa, que assegura que els expedients oberts per controlar aquesta pràctica els ha permès recuperar el control de 67 Gwh “fantasmes”.

La xifra de la quantitat defraudada durant el 2018, segons els registres d’Endesa, és superior a la del 2017, que va ser de 66,2 Gwh, tot i que el nombre de casos va ser més alt (un total de 6.712), fet que indica que l’últim any cada defraudador va captar més Gwh.

Les xifres de tot Catalunya 

Al conjunt de Catalunya, els casos detectats el 2018 van ser 26.439 i van implicar un frau de 289,9 Gwh de llum. Per demarcacions, a la de Barcelona es van detectar 19.739 casos (217,1 Gwh), a Tarragona 2.795 casos (37,6 Gwh),  a Girona 3.225 casos (27,8 Gwh) i a Lleida 680 casos (7.3 Gwh).

Endesa alerta que cal denunciar aquests casos de frau quan es detecten perquè impliquen risc d’incendi i perquè provoquen talls de llum i deficiències en el funcionament de la xarxa, que se sobrecarrega amb un consum per al qual no està preparada perquè és ocult.

Segons la companyia, les dues grans modalitats de frau són els petits traficants de marihuana, que punxen el corrent per al cultiu indoor de la planta –un pis on hi ha aquesta pràctica consumeix 20 vegades més del normal–, i empreses de serveis i fins i tot del sector industrial. Per tant, són els grans consumidors els que més defrauden.  

Més informació

Nou comentari