Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament anuncia 430.000€ en sancions per talls elèctrics i Endesa els nega
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona s’endureix amb les empreses elèctriques i els reclama prop de mig milió d’euros per talls del subministrament a famílies en situació de vulnerabilitat. En concret, s’han presentat el tràmit de 13 expedients sancionadors, tots de 30.000 euros i un de 70.000, a companyies subministradores per tallar de manera il·legal el servei elèctric a persones que tenien l’informe dels Serveis Socials municipals que confirmava la situació de vulnerabilitat. La principal companyia comercialitzadora, Endesa, ha negat la major i ha assegurat al TOT Barcelona que compleix la llei 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica “fil per randa” i que no li consta cap dels nous expedients anunciats aquest matí.

De la mateixa manera, Endesa ha negat que les últimes setmanes s’hagin intensificat els talls elèctrics a persones en situació vulnerable, tal com ha assegurat la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, que ha xifrat els episodis d’aquest tipus en 28. Des de la companyia elèctrica mantenen que no s’ha interromput el servei d’electricitat a cap usuari que constés amb l’informe pertinent dels Serveis Socials i que esperen que se’ls notifiquin aquestes presumptes incidències. Ortiz, per contra, ha concretat que és gràcies als Punts d’Assessorament Energètic (PAE) impulsats pel govern que s’han pogut detectar aquestes situacions i ha indicat que “no defallirem perseguint les infraccions de la llei 24/2015” i que “continuarem multant cada vegada que detectem un tall irregular”.

L’Ajuntament assegura que arribarà als tribunals pels incompliments que detecti de la llei de pobresa energètica

Als cinc expedients oberts de l’any passat contra Endesa, se’n sumen sis més contra aquesta companyia i dos contra Nedgia. En referència a aquest recompte, l’empresa energètica majoritària recorda que els expedients de l’any passat romanen als jutjats, després d’haver interposat un recurs contenciós administratiu per cadascun d’ells. L’import de dotze de les sancions en tràmit presentades avui és de 30.000 euros i una per 70.000 euros, el que suma 430.000 euros en total. 

En referència a la batalla judicial que manté amb Endesa per denunciar els talls elèctrics a les llars en situació de pobresa energètica, l’Ajuntament de Barcelona ha remarcat que “portarà als tribunals qualsevol incompliment que detecti, independentment que després dels avisos que s’estan fent per part dels Serveis Socials les companyies tornin a connectar les famílies al subministrament elèctric”. De fet, davant “la certesa que Endesa ha tornat a ampliar el nombre de talls”, el consistori ha anunciat el reforç dels encarregats de supervisar cadascun dels expedients.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa