Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Entitats veïnals alerten d’un “repunt de la inseguretat” que està “tensionant” els barris

Les entitats de 22 barris agrupades a la plataforma Tsunami Veïnal han sol·licitat una reunió urgent amb l’alcaldessa Ada Colau, el tinent d’alcalde Jaume Collboni i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per abordar l'”incivisme” que, diuen, “està afectant un gran nombre de barris”. Encara més, la plataforma adverteix també d’un “repunt de la inseguretat en forma de robatoris i furts” en què detecta un “component elevat de violència”. També fa menció de malestar per “botellades”, “descontrol a l’ocupació de l’espai públic”, “circulació i consum de droga i alcohol als carrers” i “brutícia i deixadesa a tota la ciutat”.

Per fer-hi front, Tsunami Veïnal reclama “una solució de forma imminent” i mesures per evitar que les molèsties per aglomeracions i gresca al carrer es reprodueixin quan finalitzi el nou toc de queda. En aquest sentit, l’organització insta a “evitar tornar a repetir situacions com l’actual”, en què han abundat les queixes per multituds de persones fent festa al carrer a barris com la Barceloneta i el Casc Antic. L’escrit que la plataforma ha adreçat a les autoritats adverteix, però, que les molèsties no s’han produït només al districte de Ciutat Vella, sinó que s’han estès també al Paral·lel, Besòs-Maresme, Sants, Vila Olímpica, Arc de Triomf, Montjuïc i Roquetes, entre altres.

Alhora, adverteix que l’incivisme i un possible revifament de la delinqüència “estan tensionant, cada cop més, el veïnat”. “Els veïns comencen a enfrontar-se als incívics. En cap cas volem que aquesta situació vagi a més”, assenyala la plataforma, que apressa les administracions a “entomar la situació”.

Tsunami Veïnal considera que l’estratègia policial per mitigar els botellons “no està funcionant” i que “cal replantejar actuacions”. Alhora, prega “determinació” a l’Ajuntament per tancar les platges en horari nocturn coincidint amb la reinstauració del confinament nocturn.

Més notícies
L'alcaldessa, amb unes veïnes a la Barceloneta / @adacolau

La idea de Colau perquè la Barceloneta pugui dormir: “A la nit, quan sortim d’un bar, parlem fluixet”

Notícia: La idea de Colau perquè la Barceloneta pugui dormir: “A la nit, quan sortim d’un bar, parlem fluixet”
Comparteix
L'alcaldessa diu que l'Ajuntament no pot "anar darrere de cada persona vigilant el seu comportament"
Notícia: La idea de Colau perquè la Barceloneta pugui dormir: “A la nit, quan sortim d’un bar, parlem fluixet” - Mobile
Un home orinant a un carrer de la Barceloneta / Esther Jorquera

VÍDEO | Veïns de la Barceloneta escridassen gent de festa al carrer

Notícia: VÍDEO | Veïns de la Barceloneta escridassen gent de festa al carrer
Comparteix
Retreuen inacció a l'Ajuntament i diuen que es veuen empesos a patrullar per les nits
Notícia: VÍDEO | Veïns de la Barceloneta escridassen gent de festa al carrer - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Senyor Torracollons a juliol 17, 2021 | 12:09
    Senyor Torracollons juliol 17, 2021 | 12:09
    Encara que m'ho torneu a censurar, no em cansaré de dir-ho: a Pedralbes no tenim problemes de robatoris, furts i gresca al carrer. Nosaltres som persones decents que quan robem ho fem sense embrutar-nos les mans ni fer soroll, un cop de pont aeri, de vegades ni això i ja hem creat la hòstia de riquesa ...per nosaltres, és clar, per a qui sinó ? Tornant a l'assumpte d'aquests veïns pobres que protesten: jo, com que no sóc racista, sóc partidari d'acollir tants immigrants com vulguin venir perquè també creen riquesa. gràcies a la immigració massiva, jo cada any rebaixo el sou dels meus pencaires, a banda de que, com que també em dedico a l'especulació de l'habitatge, els preus no paren de pujar gràcies a la immigració. Un avantatge addicional de la immigració és que aquests veïns pobres que es queixen, quan se'ls acabin de inflar els collons, votaran els meus amics de VOX . Els de Pedralbes colem acollir !
  2. Icona del comentari de: Senyor Torracollons a juliol 17, 2021 | 14:18
    Senyor Torracollons juliol 17, 2021 | 14:18
    Encara que m'ho torneu a censurar, no em cansaré de dir-ho: a Pedralbes no tenim problemes de robatoris, furts i gresca al carrer. Nosaltres som persones decents que quan robem ho fem sense embrutar-nos les mans ni fer soroll, un cop de pont aeri, de vegades ni això i ja hem creat la hòstia de riquesa ...per nosaltres, és clar, per a qui sinó ? Tornant a l'assumpte d'aquests veïns pobres que protesten: jo, com que no sóc racista, sóc partidari d'acollir tants immigrants com vulguin venir perquè també creen riquesa. Gràcies a la immigració massiva, jo cada any rebaixo el sou dels meus pencaires, a banda de que, com que també em dedico a l'especulació de l'habitatge, els preus no paren de pujar gràcies a la immigració. Un avantatge addicional de la immigració és que aquests veïns pobres que es queixen, quan se'ls acabin de inflar els collons, votaran els meus amics de VOX. Els de Pedralbes volem acollir !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa