Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Barcelona està preparada per onades de calor freqüents?
  • CA

Barcelona viu una de les onades de calor més intenses i més tòrrides que es recorden. Les temperatures extremes han omplert platges i piscines els últims dies, però també evidencien els seus efectes perversos: el gran incendi de Pont de Vilomara es va fer visible a la capital aquest diumenge a la tarda i al capvespre a la capital, quan el fum va emboirar el cel de Barcelona i va envermellir la posta de sol. Va ser un avís dramàtic de l’alt risc de fosc virulent que amenaça el país, a causa de la sequera persistent i la intensa canícula.

El termòmetre s’ha enfilat per sobre dels 30 graus els últims dies i les nits de mal dormir per culpa de la calor es succeeixen una darrera de l’altra. La previsió meteorològica promet un cert alleugeriment de les temperatures amb l’inici d’aquesta setmana, tot i que la febrada no remetrà i s’intueix que continuarà sent sufocant. La tendència es mantindrà ben bé durant tota la setmana.

L’alerta màxima per risc d’incendi s’allarga fins a aquesta matinada. En tot cas, Protecció Civil proposarà allargar-la. L’Ajuntament va recomanar prudència aquest cap de setmana i no anar cap de setmana al Parc Natural de Collserola, on es van prohibir les activitats a l’aire lliure i es va limitar l’accés en vehicle per minimitzar tot perill que pugués provocar que les flames brotessin.

Refugis climàtics

L’Ajuntament de Barcelona torna aquest estiu a promoure els anomenats refugis climàtics, en referència a jardins, parcs i equipaments públics de lliure accés a la ciutat amb ombra i vegetació per resguardar-se de la xafogor. El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona ha confeccionat un llistat en què identifica 197 refugis climàtics a la capital, on les persones especialment vulnerables podran refugiar-se de les altes temperatures.

Segons informa el consistori, la intenció és que el 95% de la població de la ciutat compti amb un d’aquests oasis a menys de 10 minuts a peu del seu domicili. La mesura del govern de l’alcaldessa Ada Colau ve repetint-se els últims anys i recorda els riscos per a la salut del canvi climàtic, en especial sobre la població més vulnerable, sigui per malaties o per penúries econòmiques, amb menys opcions de protegir-se adequadament de les inclemències del temps.

Per tot plegat, creieu que Barcelona s’ha preparat prou per les onades de calor que els experts avisen que cada cop seran més freqüents? Trobeu que no es fa prou per contenir el risc d’incendi? I per protegir els ciutadans de l’amenaça dels cops de calor?

QuizMaker
Més notícies
Un treballador fent tasques de prevenció d'incendis al Parc Natural de Collserola / AMB
Els Bombers de Barcelona, en alerta pel risc d’incendi per l’onada de calor
Notícia: Els Bombers de Barcelona, en alerta pel risc d’incendi per l’onada de calor
Comparteix
Mobilització als parcs de la ciutat per la possibilitat "alta" de foc a zones boscoses
Les extremes temperatures amenacen amb un incendi al parc natural de Collserola / Vicente Zambrano González
El Govern Colau demana no anar a Collserola pel risc crític d’incendi
Notícia: El Govern Colau demana no anar a Collserola pel risc crític d’incendi
Comparteix
Batlle alerta de la situació "extremadament crítica" al parc natural a causa de la calor
El fum de l'incendi del Pont de la Vilomara, vist des de Barcelona / @LluisArtus
IMATGES | El fum del foc del Pont de Vilomara entela el cel a Barcelona 
Notícia: IMATGES | El fum del foc del Pont de Vilomara entela el cel a Barcelona 
Comparteix
La fumera ha avançat cap a la costa i és visible a la ciutat i els municipis de l'entorn
El fum de l'incendi del Pont de la Vilomara, vist des de Barcelona / @LluisArtus
IMATGES | El fum del foc del Pont de Vilomara entela el cel a Barcelona 
Notícia: IMATGES | El fum del foc del Pont de Vilomara entela el cel a Barcelona 
Comparteix
La fumera ha avançat cap a la costa i és visible a la ciutat i els municipis de l'entorn

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 18, 2022 | 08:50
    ciutadà juliol 18, 2022 | 08:50
    Res, home!. Aixó del canvi climàtic és una falórnia. I si no, que li preguntin al cosí del Sr. Aznar...... Així estem, què hi farem!.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa