Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Els nens i nenes haurien de tornar més tard a l’escola?

La sisena onada del coronavirus sembla que està superant el seu punt àlgid, amb xifres de contagis mai vistes en tota la pandèmia a Barcelona. A finals de desembre s’han superat els 5.000 positius cada dia, entre les proves diagnòstiques del virus mitjançant tests d’antígens i PCR. Davant d’aquesta situació, s’ha obert el debat, tampoc nou -l’any passat ja es va viure una situació similar amb la tornada a les aules-, sobre si cal que els nens i nenes tornin a l’escola tal com es preveu, el dia 10 de gener, el dilluns vinent.

La Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya (USTEC), el sindicat majoritari de l’educació ha demanat a la Generalitat tests d’antígens massius abans de tornar a l’escola. Aquesta organització troba “irresponsable” que no es faci aquest cribratge, mentre que l’any passat sí que es va fer. Això “posa en risc” la salut de docents i alumnat, ha considerat l’USTEC. D’altra banda, aquests són uns mecanismes de detecció de la Covid-19 que estan pràcticament exhaurits a totes les farmàcies de Barcelona, així com de Catalunya.

Hi ha qui demana que siguin més econòmics, com ha denunciat el president del Col·legi de Metges de Catalunya, Jaume Padrós, que exigeix a l’Estat que reguli el preu dels tests d’antígens, que considera massa elevats, quan a altres països de l’entorn europeu són més barats.

Reunió clau aquest dimarts

A casa nostra es mantenen totes les previsions i l’escola començarà el 10 de gener, ha mantingut la Generalitat. Aquest dimarts a les 9 hores es reuneixen els ministeris de Sanitat, Educació i Formació Professional i Universitats en una trobada amb els consellers autonòmics, on es debatrà sobre aquesta qüestió que, si res canvia, mantindrà el calendari escolar tal com estava previst i com ja han defensat públicament Catalunya, Balears, Astúries, La Rioja, Galícia i Comunitat Valenciana.

Supersurvey

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa