Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Padrós exigeix a l’Estat que reguli el preu dels tests d’antígens
  • CA

El president del Col·legi de Metges de Catalunya, Jaume Padrós, està enfadat amb el preu elevat i molt variable dels tests d’antígens a les farmàcies del país. I reclama a l’Estat que ho reguli i fixi un import assequible, perquè tothom hi pugui accedir i perquè tregui pressió als ambulatoris. Així ho va expressar aquest diumenge en un tuit molt controvertit i ho ha reiterat aquest dilluns a Catalunya Ràdio.

“Als països del nostre entorn els preus són notablement inferiors”, ha recalcat en antena, en contrast amb el cartell que va piular, de tests a 5,95 euros, “dels més baratets” que ha vist segons assegurava. Padrós ha recordat que a Portugal valen uns dos euros i a Alemanya, menys d’un euro. El cost dels tests a Espanya li sembla “prohibitiu per a molta gent” i demana al govern espanyol que obligui a vendre’ls a “un preu raonable” que eviti “l’espectacle” d’un import diferent a cada establiment. “Sembla un mercat de Calaf!”, s’ha queixat.

Els tests són avui “l’única porta” per “descol·lapsar” l’atenció primària, que rep una gran demanada de diagnòstics per part de ciutadania que necessita saber si s’ha contagiat o no per poder tornar a la feina, que els fills puguin tornar a escola, etcètera. Aquestes peticions per a Padrós són “legítimes però no assistencials”, en el sentit que no solen requerir tractament ni atenció sanitària però tot i així se n’està fent càrrec el sistema públic de Salut. “Aquesta pressió ha de ser alleugerida”, ha recalcat.

A la ràdio, Padrós ha volgut exculpar els farmacèutics del ball de preus dels tests d’antígens: “La conseqüència és que qui rep els cops són les farmàcies, que es veuen amb la necessitat de fer equilibris per problemes de subministrament”, ha dit. “Qui té la potestat [de fixar preus] és el Gobierno”, ha insistit. Pel que fa a la possibilitat de vendre tests a supermercats, Padrós no ho veuria malament si es fa de forma coordinada amb les farmàcies, que podran comunicar casos positius a l’Administració, segons un nou protocol anunciat avui per Salut.

Preguntes al Congrés

Al migdia, després del rebombori que han causat les paraules de Padrós, el grup parlamentari del PDECat ha anunciat que ha presentat 4 preguntes a l’executiu espanyol sobre tests d’antígens. Per un costat vol saber si té previst fixar un preu màxim de venda dels kits i d’altra banda pregunta si l’Estat es planteja entregar-ne de gratuïts a la ciutadania en coordinació amb les administracions autonòmiques. També vol conèixer quins plans té la Moncloa per la venda de tests als supermercats i com preveu solucionar “el tap administratiu que impedeix que moltes empreses no puguin produir tests”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quin tros d'ego, quanta prepotència, aquest Padrós a gener 03, 2022 | 11:10
    Quin tros d'ego, quanta prepotència, aquest Padrós gener 03, 2022 | 11:10
    Qui es pensa que és aquest milhomes per "exigir" res?
  2. Icona del comentari de: Alberto a gener 04, 2022 | 12:20
    Alberto gener 04, 2022 | 12:20
    En Sitges el precio es de 8 euros un robo y en Igualada a 4 95

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa