La delinqüència està creixent a Barcelona. Així ho va confirmar aquest dijous el conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, que va apuntar que els nivells de criminalitat freguen ja les xifres del 2019 prèvies a l’esclat de la pandèmia del coronavirus.

Per combatre aquesta situació, els Mossos d’Esquadra han preparat un potent dispositiu de seguretat especialment enfocat als mesos d’estiu que preveu un reforç de la vigilància, principalment a la zona del litoral barceloní, per intentar contenir la tempesta perfecta en què pot convertir-se aquest augment dels delictes sumat al retorn massiu del turisme a la capital catalana després de dos anys a la baixa per la situació sanitària.

El missatge del govern català és de tranquil·litat. Segons el conseller Elena, els Mossos estan ara “més preparats” que fa tres anys per fer front als delictes i el cos disposa actualment de “més musculatura” i de més capacitat per “treballar millor la prevenció” de la criminalitat a la ciutat barcelonina. La previsió és que hi hagi uns 238 efectius de reforç, que surten d’agents que s’han presentat voluntaris per cobrir aquests torns d’estiu.

En el cas concret de la capital catalana, la intenció és que es pugui ampliar la presència policial en les comissaries de l’Eixample, Gràcia, Sant Martí, Sants- Montjuïc i Ciutat Vella, així com a l’aeroport i al transport metropolità. També s’afegiran dues patrulles més de la Brigada Mòbil, que patrullaran els carrers de deu de la nit a sis del matí.

És suficient?

La pregunta que sobrevola l’ambient, però, és si aquest fort dispositiu serà suficient per contenir l’onada delinqüencial que s’espera a Barcelona o si seria necessari un desplegament encara més extraordinari per poder garantir la seguretat als principals punts turístics de la ciutat.

Precisament, aquesta és la pregunta que volem traslladar aquest divendres als nostres lectors. Esteu preocupats per aquest repunt de delictes o creieu que la presència policial serà suficient com per evitar que s’assoleixin xifres rècord de criminalitat aquest estiu?

QuizMaker

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a juliol 01, 2022 | 21:28
  Anònim juliol 01, 2022 | 21:28
  Si em preocupa lo que no enten como la kolau y els tribunales no fsn res al respecto.
 2. Icona del comentari de: Vicki a juliol 01, 2022 | 21:29
  Vicki juliol 01, 2022 | 21:29
  Si em preocupa lo que no enten como la kolau y els tribunales no fsn res al respecto.
 3. Icona del comentari de: Manel gonzslez a juliol 03, 2022 | 09:01
  Manel gonzslez juliol 03, 2022 | 09:01
  Si mo es modifica les condenes les lladres emtren y surten masa rapit , Mes mossos de paisa a peu del carre. MANEL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa