Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Barcelona és una ciutat prou segura per a les dones?
  • CA

El primer trimestre del 2022 els cossos policials van comptabilitzar almenys 38 violacions perpetrades a Barcelona, la majoria amb dones com a víctimes. Això és un 46,15% més que en el primer trimestre de 2019, l’any de la prepandèmia. A més, els delictes contra la llibertat sexual també han pujat en comparació amb el 2019. Els cossos policials han registrat 227 infraccions d’aquest tipus a Barcelona entre el gener i el març passat, un 6,57% més que al primer trimestre de 2019. Per contra, els petits robatoris encara es troben un 37,82% per sota de la que es va fer constar entre gener i març de 2019.

Un 37% més de policia nocturna

Davant d’aquest increment de casos de violència sexual a la ciutat, la Guàrdia Urbana ha inclòs aquest aspecte entre els eixos prioritaris del pla especial d’estiu, que, per exemple, reforçarà la plantilla nocturna en un 37% a la nit. En aquest sentit, crearà més itineraris segurs entre les zones d’oci nocturn i les parades de transport públic més properes per prevenir els casos d’agressions sexuals. Aquests itineraris reforçaran principalment tres de les zones d’oci de la ciutat més concorregudes: la zona del litoral a Ciutat Vella fins a les parades del metro, la dels carrers de la Marina i Almogàvers, i la zona del voltant del carrer de Tuset. Es tracta, doncs, de saturar aquestes zones de presència policial per donar seguretat a les dones que van amb transport públic.

Entre les prioritats del patrullatge policial hi haurà fer parades en zones fosques que per la localització, falta d’il·luminació o perquè són pocs transitades, i per tant, poden ser més atractives pels possibles agressors.

Les dones canvien itineraris

Set de cada 10 dones (68 %) han canviat els seus hàbits de mobilitat per sentir-se més segures, mentre que només el 31% dels homes han decidit fer-ho, segons un estudi del RACC. En aquest sentit, el 40% de les dones afirmen haver patit assetjament físic o verbal durant el dia mentre es desplaçaven per Barcelona, però només un de cada quatre homes van declarar haver estat víctimes.

Per tot plegat, us preguntem si penseu que Barcelona, malgrat que es produeixen casos, és una ciutat segura per a les dones, o si per contra, considereu que cal un treball policial intens per aturar l’increment d’agressions sexuals, la majoria de les quals tenen les dones com a víctimes.

Polls

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa