Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Empresonen 8 lladres de rellotges de luxe de Barcelona
  • CA

Vuit rellotgers, com es coneixen els lladres de rellotges de luxe que arrenquen el seu botí dels canells de les víctimes amb violència o fins i tot utilitzen armes per intimidar-los, han anat a parar a la presó els darrers dies després de ser arrestats pels Mossos d’Esquadra.

Les detencions van ser el dia 15 i el dia 17 en dues operacions policials diferents arran de casos detectats ‘in fraganti’ per agents del cos. En un cas, se’ls va enxampar en ple centre de la ciutat robant un rellotge de 40.000 euros i, en l’altre cas, el rellotge està valorat en 7.000 euros, i els dos lladres van intentar fugir de la policia amb taxi.

Després de passar pels jutjats de guàrdia, tots els detinguts, que tenen nombrosos antecedents policials segons les dades dels Mossos, han sigut empresonats provisionalment. Tenen entre 20 i 30 anys.

El primer cas va ser fa dos divendres. Un agent de paisà del grup de multireincidents va veure el robatori: un grup de set homes assaltaven un vianant, de nacionalitat espanyola –molt sovint les víctimes d’aquest tipus de robatori són turistes de països llunyans amb un molt alt poder adquisitiu–, li van arrencar el rellotge del canell “amb molta violència” i el van lesionar, segons els Mossos. Era una peça valorada en 40.000 euros i un dels lladres va poder fugir amb el rellotge, que no es va poder recuperar.

El policia que havia detectat el robatori va avisar els seus companys del grup de delinqüència urbana i de seguida va tenir reforços i van poder detenir la resta de la banda, que ha sigut empresonada. Els investigadors van poder identificar després el fugitiu –tot i que pertany a un grup de delinqüents que utilitzen noms diferents segons el país on actuen en cada moment– i els Mossos van emetre un requeriment policial de recerca i detenció per a tots els cossos que actuen a Catalunya.

L’altre cas va ser diumenge de la setmana passada. Agents del grup de delinqüència urbana de la comissaria de l’Eixample que patrullaven pel centre per detectar carteristes van veure dues persones que corrien a tota velocitat i travessaven el passeig de Gràcia. Fins i tot van estar a punt de ser atropellats o de provocar un accident. Els agents van començar a perseguir-los i els dos homes van pujar a un taxi, però els policies van aturar-lo i van detenir els dos homes, que portaven a sobre un rellotge de 8.000 euros que acabaven de robar. La víctima era una turista britànica assaltada just quan sortia de l’hotel on havia passat la nit. En aquest cas, la propietària sí que va poder recuperar la peça sostreta.

Més notícies
Tres ganivetades per robar un rellotge pel carrer
Notícia: Tres ganivetades per robar un rellotge pel carrer
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra investiguen el cas i busquen els autors de l'atracament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa