Els antiavalots dels Mossos d’Esquadra van disparar aquest dijous a la nit a Barcelona durant els aldarulls per la llibertat de Pablo Hasel un total de 14 projectils de foam, davant dels 120 disparats dimecres i els més de 300 de dimarts, quan un d’aquests podria haver causat la pèrdua d’un ull a una noia. Els projectils es van disparar per “repel·lir l’atac directe als mossos”, informa el cos policial. La tercera nit consecutiva d’actes vandàlics i aldarulls a la capital es va tancar amb un balanç de vuit persones detingudes i sis ferides.

Dos dels detinguts van ser arrestats a la cruïlla del carrer Roger de Llúria amb Mallorca, tres al passatge Pla amb el carrer Bruc, dos al carrer Mallorca amb l’avinguda Diagonal i un al passeig Sant Joan. En total hi va haver sis ferits: el manifestant menys greu, dos manifestants lleus i tres mossos lleus. Dos dels sis atesos pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van ser traslladades a centres hospitalaris.

Importants destrosses

Grups de violents, molts d’ells encaputxats, van realitzar barricades amb importants destrosses i crema de contenidors, motocicletes, mobiliari urbà i danys a diversos establiments, entre els quals hi ha la seu del diari El Periódico. Pels volts de les 19.00, a les rodalies de la plaça Tetuan, es van identificar diverses persones i es van aixecar 19 actes de denúncia a concentrats que portaven a les respectives motxilles esprais, diverses pilotes de golf, una navalla, diversos petards i pirotècnia. Els agents van requisar tot aquest material.

A partir de les 20.15 hores es van produir els primers incidents greus quan grups de violents van fer llançaments de pedres i pirotècnia a la línia policial que estava protegint el Departament d’Interior, així com cops contundents a les tanques de seguretat. Posteriorment van continuar la marxa i alguns d’ells van llançar pedres contra els vidres de l’entrada de El Periódico.

Grups més organitzats

A partir d’aquest moment, es van formar diferents grups d’esvalotadors que van anar protagonitzant en diferents punts de la ciutat barricades de grans dimensions amb la crema de contenidors i mobiliari urbà, la qual cosa va requerir l’activació immediata dels Bombers de Barcelona per evitar que el foc afectes els edificis. També van causar danys en quatre oficines bancàries, un caixer automàtic, dos restaurants, una agència de viatges, una administració de loteries, una farmàcia i un supermercat.

Al llarg del recorregut van arrencar senyals de trànsit, van malmetre diversos semàfors, van realitzar pintades i van encendre foc fent barricades a la zona dels carrers Bailèn, Aragó, Girona i València. El foc va arribar a arbres i va estar a punt de cremar una bastida d’obra. Concretament, van incendiar 35 contenidors i dues motocicletes. Durant més de dues hores, es van generalitzar actes de violència amb llançaments massius de pedres i ampolles contra els efectius policials que formaven part del dispositiu i amb crema de contenidors i barricades.

Durant el trasllat d’un detingut, efectius policials també van patir llançaments. Un agent va resultar ferit de caràcter lleu, que va requerir assistència mèdica, amb un cop al cap quan una pedra va entrar a l’interior del vehicle. A més, durant els aldarulls dos mossos més van patir lesions. Així mateix, un jove de 20 anys va resultar ferit al cap per l’impacte d’una pedra llançada per grups de persones concentrades amb la cara tapada que li va provocar convulsions, un traumatisme al cap i el trasllat a un centre hospitalari amb resultat de ferit menys greu. Diversos vehicles policials van resultar danyats, amb vidres i retrovisors trencats per cops de pedra, així com per pintades.

Incidents a Sabadell i Tarragona

A Sabadell, grups violents van fer llançaments d’ous, tanques i ampolles a la línia policial de Mossos d’Esquadra, davant de la comissaria del Cos Nacional de Policia i van protagonitzar barricades amb contenidors cremant. També es van produïts danys en mobiliari públic i crema de contenidors en diferents punt s de la localitat. Cap a les 21.15 hores els manifestants es van dispersar i van finalitzar els incidents.

Al llarg del vespre a Tarragona es van produir llançaments de pedres i altres objectes a la línia policial en el transcurs de les manifestacions, així com danys i desperfectes en mobiliari urbà i crema de contenidors.

Comentaris

  FRAN BCN Febrer 19, 2021 | 13:54
  Llavors la societat què vol. Que els Mossos s'ho mirin mentre destrossen Bcn. Els bonistes son uns hipòcrites. La noia que va perdre l'ull es va ajupir ,per això l' impacte. Mala sort....
   Marcel.lí Massana Febrer 19, 2021 | 14:11
   Mala Sort, dius? Cardes fàstig!
    Pq Febrer 19, 2021 | 14:56
    Tu si fas fastic, mossos a la propera mani d, aquests salvapatries no foteu res, q ho reventin tot, q cremin Catalunya i els mossos a casa a veureu des de la tele
  Xavi Febrer 19, 2021 | 15:07
  No veieu que fan i desfan el que volen tota aquesta trepaa de politics mafiosos, partididistes, vividors ? no volen el be del poble només estan interessetas en ells mateixos. Els inporta una merfa la gent i deixar una societat / pais millors per els que venen despres. I a sobre et disparen al ull amb pistoles i no els toquis que vas a la preso. D´aqui 4 dies el sou aquest universal de superviviencia per tothom a canvi de tenir-nos callats. Vinga home!

Nou comentari