Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos es preparen per a l’arribada de 4.500 aficionats del Lió, un centenar de radicals
  • CA

Els Mossos d’Esquadra extremen la vigilància davant l‘arribada de 4.500 aficionats de l’Olympique de Lió a Barcelona amb motiu del partit de Champions que enfronta el Barça amb l’equip francès. Un ampli dispositiu de prevenció desplegarà agents de la policia catalana i de la Guàrdia Urbana per evitar baralles entre els Boixos Nois i els seguidors radicals del Lió, que són entre 100 i 200 considerats potencialment violents

En la classificació que s’utilitza a Europa entre cossos de seguretat, es treballa amb tres categories per referir-se als aficionats d’un club de futbol: els normals i totalment inofensius, els ultres i els radicals. Contràriament a la interpretació que es pot donar a Catalunya a la paraula ultra, no es tracta de grups violents, sinó que el terme s’utilitza per referir-se als grups d’animació organitzats, majoritàriament joves i portadors de grans pancartes, timbals i altres estris que fan soroll. Són l’equivalent de la Grada d’Animació del Barça. La policia considera que no donen problemes, “més enllà del que pugui passar si beuen massa”. D’aquesta tipologia, en venen uns 1.200.

Una altra cosa són els radicals, equivalents als Boixos Nois. En poden venir entre 100 i 200,  encara que segons fonts policials l’Olympique en pot tenir uns 500 en total, perquè no tots viatgen en cada desplaçament. Solen moure’s en grups més petits però els cossos de seguretat en tenen prou dades –molts tenen antecedents i són coneguts per la policia del seu país– per poder-los controlar. Si tenen entrades comprades individualment podran entrar a l’estadi sempre que no hagin provocat incidents, fet que es detectaria amb el dispositiu preventiu organitzat pels Mossos.

[r:1]

La vigilància exhaustiva començarà a primera hora del matí i acabarà amb el final del partit. Els detalls del dispositiu s’han ultimat aquest matí en una reunió a la comissaria de Sant Andreu en què han participat els Mossos, la Guàrdia Urbana, la Police Nationale Française, representants del consolat francès, el Futbol Club Barcelona, l’Olympique de Lió, TMB i el SEM. 

Els Mossos van intervenir armes als Boixos Nois abans del partit contra el Rayo Vallecano. | Mossos d'Esquadra

Els Mossos van intervenir armes als Boixos Nois abans del partit contra el Rayo Vallecano. | Mossos d’Esquadra

El dispositiu actuarà durant tot el matí i fins a primera hora de la tarda a l’entorn de les Rambles, la plaça Reial i plaça Catalunya, segons els Mossos. L’objectiu és prevenir possibles enfrontaments entre seguidors dels dos clubs. 

Controls als bars freqüentats pels Boixos Nois

Els agents intensificaran els controls als locals habituals dels radicals del Barça. Tal com es va fer dissabte en el marc del partit del FCB contra el Rayo Vallecano, abans del qual van decomissar armes i objectes perillosos als Boixos Nois, el desplegament de demà vetllarà per requisar-ne si se’n troben. Dissabte, es van intervenir pals, porres, punys americans, armes blanques, sacs plens de pedres i maons, segons fonts de la policia catalana.

Tots els aficionats del Lió que entraran al camp ho hauran de fer a partir de les 18.30 hores –dues hores i mitja abans que comenci el partit– per l’accés 21 i seran escorcollats abans d’entrar al recinte per vigilants de seguretat privada en un dispositiu amb suport dels Mossos d’Esquadra. 

També a l’AP-7 i a l’aeroport

El desplegament també arribarà a estacions de servei de l’AP-7, on agents dels Mossos vigilaran els seguidors francesos que arriben en autocar a Barcelona. A l’aeroport s’intensificarà el control als passatgers procedents de vols des de França.

TMB també participarà en el dispositiu especial. L’empresa inclourà senyalització al metro per assegurar que els seguidors del Lió arriben fins a la parada de Palau Reial. D’aquesta manera, expliquen els Mossos, serà més senzill que els aficionats entrin a l’estadi per l’accés 21 i no per un altre, en què podrien coincidir amb seguidors del Barça. Agents de la BRIMO patrullaran als vagons del metro per vetllar per la seguretat dels passatgers. 

Els carteristes​ també seran focus d’atenció durant el desplegament. Davant la gran afluència d’aficionats francesos que s’espera, agents de la Guàrdia Urbana treballaran per prevenir furts i robatoris al metro.

Més notícies
Dispositiu extraordinari dels Mossos per controlar els ultres del Lió
Notícia: Dispositiu extraordinari dels Mossos per controlar els ultres del Lió
Comparteix
El partit que enfrontarà el Barça amb l'Olympique ha posat en alerta la policia i aquest dimarts es reuneixen els responsables de l'operatiu per acabar de tancar-lo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa