Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dispositiu extraordinari dels Mossos per controlar els ultres del Lió
  • CA

Els incidents que van succeir a Lió abans, durant i després del partit d’anada dels vuitens de final de la Champions League entre Barça i l’Olympique, amb els Boixos Nois com a protagonistes principals, han fet encendre les alarmes a les oficines del Camp Nou i a les dels Mossos d’Esquadra. Segons ha pogut saber El Món, la policia francesa va permetre l’entrada dels radicals blaugrana amb la resta de culers a l’estadi per evitar enfrontaments amb els ultres francesos. Al final, aquests es van produir amb aficionats blaugrana i el club ha suspès cautelarment una vintena de socis i dues penyes. El focus d’atenció, ara, se centra en el partit de tornada.

Els Mossos d’Esquadra estan en alerta màxima per prevenir incidents i agressions entre seguidors ultres del Barça i els equips que venen a jugar al Camp Nou. Si dissabte passat l’objectiu era evitar un enfrontament entre Boixos Nois i els Bukaneros del Rayo Vallecano, i per això van organitzar una batuda per confiscar-los les armes que tenien preparades, aquesta setmana tots els esforços estan abocats a controlar els seguidors ultres de l’Olympique de Lió. El partit és aquest dimecres i demà hi ha una reunió d’alt nivell entre tots els comandaments de la policia de la Generalitat implicats en l’operació, perquè el dispositiu serà extraordinari, amb molts més efectius que en altres partits de risc.

Segons ha pogut saber aquest mitjà, el Barça, que està treballant en cooperació amb els Mossos d’Esquadra, té previst que aterrin a Barcelona al voltant de 5.000 aficionats de l’Olympique de Lió. D’aquests, entre 100 i 200 serien radicals. Per aquest motiu, l’entitat blaugrana també preparà un dispositiu de seguretat especial, amb mesures de precaució intensificades, sobretot en el sector de la grada visitant.

Des de l’entitat blaugrana es transmet preocupació. “Tota precaució és poca en aquestes situacions”, diuen. Els ultres del Lió, majoritàriament afins al Reial Madrid, viatjaran a Barcelona el pròxim dimecres amb la missió de tacar un partit de Champions, amb tot l’espectacle que se’n deriva. Per aquest motiu, Mossos d’Esquadra i Barça treballen per elaborar un dispositiu especial que garanteixi la seguretat de la resta d’assistents al Camp Nou, al qual hi acudiran per veure si els d’Ernesto Valverde aconsegueixen segellar el passi per als quarts de final de la màxima competició continental entre clubs.

Més notícies
El Barça retira les medalles a Franco i l’assemblea de compromissaris ho haurà de ratificar
Notícia: El Barça retira les medalles a Franco i l’assemblea de compromissaris ho haurà de ratificar
Comparteix
Diversos socis havien reclamat que el club revoqués les distincions honorífiques atorgades els anys 1971 i 1974 al dictador
Manel Lucas: “A Barcelona és normal ser del Barça, però a mi m’agrada ser alternatiu”
Notícia: Manel Lucas: “A Barcelona és normal ser del Barça, però a mi m’agrada ser alternatiu”
Comparteix
El periodista, guionista i actor del 'Polònia' confessa que de petit ja imitava Franco i Lluís Llach i reivindica el fet de ser periquito

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa