Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos defensen que han usat “la mínima força indispensable” al desnonament del Carmel
  • CA

El cos de Mossos d’Esquadra ha respost aquesta tarda els retrets públics que els han arribat per haver colpejat amb porres diversos concentrats aquest matí, durant un desnonament al barri del Carmel. El comunicat de la policia catalana defensa que s’ha aplicat “la mínima força indispensable per garantir la seguretat física dels membres de la comitiva judicial”. En concret, asseguren que han actuat contra els concentrats perquè els representants judicials havien de travessar el punt de protesta i els presents “no han fet cas a les indicacions policials i han respost activament per impedir-ho”.

També concreta que quan la policia ha arribat al pis del Hamid, a qui anaven a desnonar, s’han trobat una seixantena de persones a la porta del bloc i han establert un perímetre abans no se’n sumessin més. En el punt on han fixat la barrera, a l’enllaç de la carretera del Carmel i el carrer de Mühlberg, és precisament on s’ha acabat fent la concentració més gran. Més d’un centenar de persones s’han arribat a trobar allà. I és el punt on s’han produït les càrregues quan la comitiva ha arribat.

A més, tal com ha explicat aquest diari a la crònica prèvia, els Mossos detallen que per completar el desallotjament han hagut de fer fora “un a un” els concentrats a la porta.

Diversos activistes que havien estat concentrats a la porta de l’edifici han explicat a la seva manera la trobada amb els policies i el desallotjament de la porta: “Eren molts i s’han posat en formació davant nostre. Llavors han començat a agafar-nos del cap, retorçar-nos el braç i seguir pressionant-nos diferents parts del cos fins i tot quan ja ens havien fet fora”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa