Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vaga dels majoristes de fruita i verdura de Barcelona el pont de desembre
  • CA

CCOO ha anunciat la convocatòria d’una vaga al sector de majoristes de fruites i verdures de Barcelona per als dies 5 i 7 de desembre, coincidint amb el pont de principis de mes. Atenent un comunicat difós pel sindicat, finalment Comissions ha decidit no signar el preacord sobre el conveni de majoristes que s’havia assolit aquesta setmana entre UGT i la patronal del sector ja que entén que no només no garanteix el poder adquisitiu dels treballadors del sector sinó que a més n’empitjora les condicions laborals. “No té el suport de la majoria de la part social que forma part de la taula de negociació del conveni, que en aquest cas és CCOO”, recorda el sindicat.

El sindicat es queixa que el preacord no incorpori la clàusula de revisió salarial

De fet, l’anunci no és cap sorpresa perquè l’assemblea de treballadors del sector, celebrada el proppassat dilluns a Mercabarna, ja havia pres la determinació d’anar a la vaga en cas que la patronal no modifiqués el seu enfocament. “El preacord signat en solitari per UGT només preveu una vigència d’un any i no assegura que les persones que treballen al sector no perdin poder adquisitiu, ja que no incorpora la clàusula de revisió salarial”, afirmen des de CCOO.

En aquest sentit, la plataforma sindical lamenta que tampoc s’hagi assolit una reducció de la jornada laboral, tal i com proposava, i considera que s’incorporen diverses mesures que empitjoren les condicions actuals, com ara l’ampliació del període de prova per a les noves contractacions. Tot i això, CCOO no tira la tovallola i insta UGT i la patronal a fer “marxa enrere” amb la finalitat d’asseure’s a negociar un nou conveni.

Aturada indefinida de transportistes a partir del dilluns 14

D’altra banda, fa tot just dos dies es va anunciar una aturada indefinida de transportistes a tot l’estat espanyol a partir del proper dilluns dia 14 de novembre. L’ha convocat la mateixa plataforma que el proppassat març va dur a terme una aturada de 20 dies, provocant problemes importants en el subministrament de productes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa