Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Milers d’estudiants surten al carrer a Barcelona per la “inacció política” contra el canvi climàtic
  • CA

Uns 2.000 d’estudiants, segons la Guàrdia Urbana, recorren el centre de Barcelona en una protesta contra la “inacció política” sobre el canvi climàtic. En el marc de les manifestacions de #FridaysforFuture, els estudiants fan vaga per exigir un futur. “Ni un grau més, ni una espècie menys”, criden.

El recorregut ha acabat a la plaça Sant Jaume. Els organitzadors recorden que fa cosa d’un mes que es mobilitzen. El moviment estudiantil de crítica a la “indiferència” va començar amb una alumna de Suècia que, tota sola, protestava davant de l’Ajuntament d’Estocolm per reclamar mesures urgents contra el canvi climàtic.

A l’alumna sueca s’han afegit milers d’estudiants d’arreu del món. De fet, la vaga estudiantil és d’abast mundial i tots estan cridats a sortir de les aules avui.

El Liceu Francès és una de les escoles impulsores de la protesta. Alumnes del centre van iniciar el projecte ‘TogetherforFuture’ inspirats en Greta Thurnberg, l’estudiant sueca que va començar el moviment. La Gadea i la Maria són dues alumnes de primer de batxillerat del Liceu que han assistit a la concentració. “Exigim als polítics que facin alguna cosa”, expliquen. Afirmen que estan conscienciades amb el canvi climàtic: “Fem dutxes més curtes per gastar menys aigua, per exemple”.

El verd, símbol de l’ecologisme, és el color predominant a la marxa. Les consignes que criden els estudiants demanen un canvi en el “sistema” i no només en el clima. I interpel•len els curiosos que s’aturen a fer fotos: “Tu que ens mires, també t’ofegaràs!”.

Un grup d'estudiants entrega el manifest contra el canvi climàtic al representant de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas / ACN

 Els estudiants han entregat el manifest al representant de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas / ACN

Un membre de l’associació de la UPF Unim Forces, Xavi Salinas, matisa al TOT Barcelona que la concentració s’ha preparat de forma “assembleària” amb alumnes universitaris i de secundària de diversos centres. Insisteix que és una convocatòria “transversal” i que han intentat evitar símbols de sindicats o associacions.

Fins ara els estudiants han fet concentracions cada divendres des del 22 de febrer a la plaça Sant Jaume, exceptuant el 8 de març. Avança que mantindran les mobilitzacions davant de la Generalitat en les pròximes setmanes.

La portaveu de FridaysforFuture Barcelona, Gema Barricarte, xifra l’assistència a la manifestació en uns 10.000 estudiants. La dada de la Guàrdia Urbana la situa en 2.000 alumnes.

Més notícies
Barcelona vetarà l’any que ve els 50.000 vehicles més contaminants
Notícia: Barcelona vetarà l’any que ve els 50.000 vehicles més contaminants
Comparteix
L'objectiu és que el 2024 deixin de circular 125.000 cotxes per contribuir a reduir un 30% la contaminació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa