Els estudiants de la UB demanen a Salut que no tanqui les aules

La Generalitat ha demanat nous plans de teletreball als centres d'educació superior per evitar contagis

La candidatura majoritària dels estudiants de la Universitat de Barcelona, Fem-la Pública, ha demanat aquest diumenge a la Generalitat de Catalunya que no tanqui les aules i faci obligatori de nou l’ensenyament a distància i el teletreball. Reacciona així a la petició del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, aquest diumenge de nous plans de teletreball durant 15 dies als centres d’educació superior i empreses per evitar contagis.

En un comunicat, sol·liciten a Salut que “explori vies alternatives”: “No tanquin les universitats, perquè la virtualitat suposa la pèrdua de la qualitat de l’ensenyament”. “Entenem que la situació és complicada, però cal fer compatible el dret a l’educació i el dret a la salut pública”, apunten. A més es queixen que la mesura s’ha presentat “sense haver parlat abans amb les universitats” i assenyalen que “deixa a l’estaca els estudiants més vulnerables”. Per evitar la bretxa digital, reclamen que “es mantinguin les biblioteques obertes en tot cas”.

Asseguren que el nou curs ha començat amb totes les mesures de seguretat recomanades i que “s’utilitza en tot moment mascareta, gel hidroalcohòlic i distància de seguretat”. Proposen restriccions que no afectin la docència, com “proves massives” de coronavirus o “el tancament dels bars de les facultats”. També fan referència al transport públic, en suggerir més freqüència de pas per facilitar l’hora d’entrada i sortida i compensacions per a qui ja hagi comprat la T-Jove i no la pugui aprofitar.

Nou comentari