Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com es diuen els barcelonins? Els noms més freqüents del darrer segle
  • CA

Maria/María, Montserrat, Marta, Núria/Nuria i Carme/Carmen. Antonio/Antoni, Josep/José, Jordi, David i Manuel. Aquests són els noms més freqüents entre els barcelonins i barcelonines, segons les dades del padró 2021.

Els noms més freqüents de tot un segle

A més, també ens diu quins són els noms que han predominat dècades enrere des de fa un segle. Abans de 1930, els noms de dona més freqüents eren Maria, Carmen i Josefa. Entre 1930 i 1939, eren els mateixos, i de 1940 a 1949 ja hi ha una variació: María, Carmen i Mari Carmen, i entre el 1950 i el 1950, Montserrat entra en el podi i relleva el clàssic María. A la dècada dels seixanta es popularitza Núria, i entre 1970 i 1979 els tres primers noms canvien radicalment: Marta, Cristina i Mònica són els noms més posats. A la dècada dels 80, entra Laura al rànquing en el lloc de Mònica. I als noranta torna María, junt amb Laura i Marta.

El nou segle arrenca amb Laia, María i Paula, i entre el 2010 i el 2019 els noms més posats van ser Emma, Sofía i Júlia/Julia.

Si parlem dels homes, als anys trenta eren els més clàssics: José, Antonio i Francisco. Deu anys després, José era rellevat per Manuel, i a la dècada dels 50 es van mantenir els mateixos noms sense variació. Als seixanta entra Jordi i Jorge, que comparteixen podi amb Antonio. Als setanta ja es nota molt un canvi generacional i entra David i Daniel, ies manté Jordi, que aguanten una dècada més al capdavant dels noms més posats a Barcelona.

Quan entrem als noranta, David i Daniel resisteixen, però cauen els Jordis, que són rellevats per un clàssic que encara avui resisteix, Marc. El nou segle arrenca amb Marc, Àlex i Pol, i entre el 2010 i el 2019 els noms més freqüents entre la població barcelonina van ser Pol, Marc i Bruno.

Els noms que es posen ara, prou diferents

Per contra, els noms que més han triomfat a Barcelona per als nadons nascuts el 2021 mostren els canvis de tendència, tot i que alguns dels noms clàssics a Barcelona sobreviuen al pas del temps i apareixen entre els més posats ara. Els noms més escollits per als nadons barcelonins són, per nenes Sofia/Sofía, Emma, Martina, Olívia/Olivia, Júlia/Julia, Lucia, Mia, Ona, Laia i Aina i, per nens, Pol, Mateo, Marc, Bruno, Èric/Eric, Leo, Pau, Àlex/Alex, Nil i Jan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa