Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els antics ocellaires de la Rambla es plantegen anar als jutjats per frenar el tancament
  • CA

Paradistes de la Rambla de Barcelona estudien denunciar l’Ajuntament si desestima el recurs d’alçada en via administrativa que han presentat aquest dimarts els amos de les 11 antigues ocelleries del passeig que el consistori té previst retirar aquest any. Ho ha dit en declaracions a Europa Press el membre de la tercera generació de la família propietària de cinc de les parades, Xavier Cuenca, que ha assegurat que en l’única reunió que van mantenir amb l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona ja els van avançar que desestimarien el recurs.

Passats 10 dies de la desestimació ja poden venir amb una comitiva judicial a efectuar el desnonament, però en aquest interval intentarem recórrer als tribunals”, ha apuntat Cuenca. També ha dit que, si han de marxar, els agradaria poder pactar amb l’Ajuntament però ha afegit que el govern local només ha escoltat una part, la de l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i la plaça de Catalunya.

“La seva junta directiva està governada per l’hostaleria”, ha dit Cuenca en referència a l’associació. l’ha qualificat de lobby. A més, ha assegurat que la retirada de les antigues ocelleries no obeeix a un criteri relacionat amb alliberar l’espai, sinó a criteris econòmics. “Si el problema és que ocupem espai públic, té la meitat de les floristeries buides, si vol alliberar espai pot treure on La Rambla és més estreta“, ha afegit.

Protesta contra la retirada

La família Conca ha organitzat aquest dimarts un acte de protesta contra la retirada dels quioscs. L’acció buscava cridar l’atenció del consistori “de manera amable” i ha consistit en la col·locació de diversos globus al sostre d’una de les parades, imitant la casa de la pel·lícula d’animació Up, de Disney i Pixar. També s’ha posat una pancarta amb el missatge “No volem desaparèixer! Volem diàleg! Volem un acord!”.

Cuenca considera que l’Ajuntament ha pres la decisió de manera unilateral i reclama diàleg i una solució pactada que garanteixi la continuïtat de les parades per “evitar la destrucció de 98 llocs de treball i l’eliminació d’un element històric de la ciutat, l’existència del qual data de 1855″. Així mateix, assegura haver aportat 20.000 signatures a les 60.000 que ja tenien contra la desaparició de les antigues ocelleries al registre de l’Ajuntament. A més, demanarà una reunió al Síndic de Greuges de Barcelona per exposar-li la situació i informar de la presentació de el recurs administratiu. De les 11 parades que pretenen retirar-se tres són gelateries artesanals, dues de souvenirs, dos de dolços, dues de productes de Denominació d’Origen i una de productes relacionats amb Barcelona, ​​ha detallat Cuenca.

Per la seva banda, fonts municipals han explicat a Europa Press que la retirada d’aquestes parades “és una decisió que ve de lluny i respon a l’interès general”: el 2016 es va aprovar definitivament el Pla Especial d’Ordenació de la Rambla que incloïa el tipus de quioscs que podia haver-hi en la futura Rambla i que eren els de flors, els de premsa, el Museu de Cera i els de l’ONCE. Aquell document no contemplava els quioscos de les antigues ocelleries, de manera que, segons les mateixes fonts, “aquests haurien de desaparèixer de l’emblemàtic passeig perquè la seva presència és incompatible amb la nova ordenació proposada”.

Segons el consistori, la desaparició d’aquests quioscs suposarà un alliberament d’espai i guanyar-ne pels vianants. L’Ajuntament va notificar el passat 14 de juny l’extinció de les concessions que es van adjudicar el 1971 per un període de 50 anys i que han caducat aquest any.

Així mateix, l’Ajuntament ha assegurat haver mantingut un diàleg amb ells en tot moment, però que “les seves peticions no són admissibles” i els seus quioscs no poden romandre a la Rambla. Tot i que el govern municipal ha expressat la seva voluntat de retirar les parades durant aquest any, encara no hi ha cap data concreta perquè volen fer-ho una vegada esgotats els terminis legals per presentar recurs.

Més notícies
Decadència al carrer Ferran després del cop provocat per la pandèmia del Covid19. foto: Jordi Play
Sagnia, muda i estancament del carrer de Ferran
Notícia: Sagnia, muda i estancament del carrer de Ferran
Comparteix
Els locals buits s’acumulen en aquest eix comercial del Gòtic que havia fiat al turisme el seu model, estroncat amb la desaparició dels visitants per la pandèmia
El carrer Ferran / Mireia Comas
Detingut després de robar una bicicleta al Raval i embestir un menor
Notícia: Detingut després de robar una bicicleta al Raval i embestir un menor
Comparteix
Va causar ferides a un nen amb qui va ensopegar al carrer Ferran mentre fugia de la Guàrdia Urbana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa