Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Élite Taxi avisa: “Si ho hem d’aturar tot, no ens tremolarà el pols”
  • CA

El sindicat Élite Taxi ha difós un comunicat per anunciar la seva postura respecte la proposta de reforma del codi penal del govern espanyol. Alerta que, si bé la reforma vol eliminar el delicte de sedició, també pretén modificar el de desordres públics “en termes perillosos” i això pot “vulnerar el dret de manifestació i facilitar la repressió contra les bases dels moviments socials. Si el taxi ho ha d’aturar tot per tal que no es criminalitzi el dret a la protesta, ho farem i no ens tremolarà el pols”, asseguren.

Élite Taxi, que va prendre part en una assemblea celebrada a Barcelona al costat d’organitzacions socials, considera que el delicte de desordres públics “sovint s’ha utilitzat per criminalitzar el dret de protesta, una espècie de calaix de sastre d’aquelles conductes que poden alterar l’ordre públic i no poden ser acreditades per altres mitjans”.

Possibilitat d’entrar a la presó i llenguatge ambigu

El sindicat adverteix que la reforma proposa un augment de les penes mínimes, que en alguns casos passarien d’un a tres anys de presó, mentre que fins ara les condemnes per desordres públics no acostumaven a arribar als dos anys i s’evitava la presó si no tenia antecedents. “La possibilitat que aquestes situacions empitjorin arran de la reforma proposada és la nostra principal preocupació “.

A Élite Taxi també l’amoïna l’ambigüitat del nou redactat atès que inclou un llenguatge “que dona peu a interpretacions que poden ser demolidores per a les lluites de les classes populars, amb paraules com ‘preparar’, ‘induir’, ‘intimidar’…”.

El sindicat tem que aquesta modificació del codi penal acabi minvant la seva capacitat de mobilització, eina que ha emprat els últims anys per fer-se escoltar i poder negociar políticament. “Els taxistes s’arriscarien a entrar a la presó per defensar els seus drets si aquestes accions fossin qualificades de desordres”. A més, avisa que el taxi es mobilitzarà i coordinarà amb els moviments socials per impedir que la reforma tiri endavant.

Élite Taxi creu que el delicte de sedició ha de ser eliminat “sense xantatges i mordasses” i que seria “un gran error” eliminar-lo a canvi de “sacrificar les bases dels moviments presents i futurs”. Per tot plegat, fa una crida a tots els taxistes a estar atents i, alhora, demanarà de manera urgent reunions amb els grups parlamentaris impulsors de la reforma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa