Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Élite Taxi proposa facilitar l’obtenció del permís de taxi als barcelonins
  • CA

Facilitar l’obtenció del permís de taxi als veïns de Barcelona. Aquesta és una de les propostes que ha presentat aquesta setmana Élite Taxi per millorar l’examen que permet aconseguir la credencial necessària per poder realitzar aquest servei a la capital catalana i a la seva àrea metropolitana.

En concret, segons apunta el sindicat de taxistes en un comunicat, l’examen hauria de poder bonificar d’alguna manera aquells aspirants que portin més de 15 anys empadronats a la ciutat. La proposta d’Élite Taxi és que aquest aspecte es tingui en compte en el bloc de coneixements de la ciutat, un dels dos apartats principals de la prova que han de superar els conductors per obtenir la credencial.

En la mateixa línia, el sindicat també planteja premiar en aquest mateix apartat els conductors amb experiència professional i els aspirants que tinguin més de 52 anys. Tanmateix, Élite Taxi proposa altres mesures com incloure proves de comprensió lectora en català i castellà a l’examen, ja que ara només és necessari aportar un certificat de nivell d’idiomes, o permetre a les persones que hagin aprovat almenys un dels dos blocs que queden automàticament inscrits per a la següent convocatòria per agilitzar el procés d’obtenció del permís.

Pel que fa al nombre de convocatòries d’examen, la secció sindical suggereix ampliar les cinc jornades anuals establertes actualment fins a la xifra de dotze convocatòries, de manera que hi hagi una cada mes i no cada dos mesos com passa en aquests moments.

Els VTC, acumulats als dipòsits

Precisament, Élite Taxi celebrava aquesta setmana que la grua municipal es dediqui a immobilitzar a tort i a dret els VTC com a modus operandi habitual, encara que aquests vehicles estiguin en aquell moment aparcats al carrer sense oferir un servei actiu.

En un tuit al seu compte oficial, el sindicat de taxistes mostrava una foto d’una grua municipal en plena acció i s’alegrava que finalment les conseqüències del nou decret ja s’estiguin traslladant als carrers. Élite Taxi Barcelona assegura que ja hi ha mig centenar d’aquests vehicles al dipòsit i conclou que, si les coses continuen igual, en compliment de la normativa actual “els VTC ja no faran més de taxis”, de tal manera que la competència dels Uber, Cabify i altres plataformes semblants s’anirà disminuint progressivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa