Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El vent fa caure un semàfor a un pas de vianants
  • CA

Les fortes ventades registrades a Barcelona aquest diumenge han provocat la intervenció dels Bombers de Barcelona fins a una vintena de vegades, durant les primeres hores del matí. En aquest sentit, un dels successos més cridaners del dia s’ha donat al passeig de Maragall, entre els carrers del Duero i de Pitàgores, a la frontera entre Horta i Nou Barris. Com a conseqüència del vent, un semàfor del costat Besòs del passeig ha acabat cedint i s’ha encastat contra el paviment del pas de vianants. Testimonis dels fets, però, aclareixen que no hi ha hagut ferits de cap mena tot i que a alguns vianants els hi ha anat de ben poc.

Davant l’episodi de vent, l’Ajuntament ha iniciat el tancament de tots els parcs de la ciutat com a part de la fase d’alerta del Pla Bàsic d’Emergència. En el mateix sentit, Protecció Civil ha detallat algunes reclamacions aplicables mentre durin les ventades.

A casa, cal tancar i assegurar portes i finestres, baixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident, revisar els elements fixes (antenes, aparells d’aire condicionat, claraboies, etc.). També cal tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer ja que el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà.

Al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat. També cal extremar les precaucions en la realització d’activitats a l’aire lliure (patis d’escoles, esports, etc.)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa