Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reobrirà els parcs després de desactivar l’alarma pel fort vent
  • CA

Les ventades que han sacsejat la ciutat de Barcelona durant aquest cap de setmana han acabat provocant que l’Ajuntament hagi activat el Pla Bàsic d’Emergència en fase d’alerta durant unes hores. De fet, durant tot el dia els Bombers han realitzat fins a 80 actuacions vinculades al vent. Així, s’ha decidit tancar tots els parcs de la ciutat pel que fa a aquest diumenge. Finalment, però, s’ha desactivat l’alarma i està previst que aquest dilluns tot torni a la normalitat.

Durant els moments de ventades, però, Protecció Civil ha recomanat informar-se de les condicions meteorològiques previstes i atendre les indicacions que es donin pels mitjans de comunicació.

Recomanacions de Protecció Civil

A casa, cal tancar i assegurar portes i finestres, baixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident, revisar els elements fixes (antenes, aparells d’aire condicionat, claraboies, etc.). També cal tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer ja que el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà.

Al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat. També cal extremar les precaucions en la realització d’activitats a l’aire lliure (patis d’escoles, esports, etc.)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa