Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Vall d’Hebron avala un confinament de cap de setmana perquè la situació és “dramàtica”
  • CA

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia del Vall d’Hebron, Magda Campins, ha assegurat que un confinament de cap de setmana seria una “mesura efectiva” per tallar de soca-rel les interaccions socials i rebaixar el ritme de contagi del coronavirus, que està arribant a nivells alarmants. “Estem en plena segona onada i el creixement és exponencial”, ha advertit Campins en una entrevista a Catalunya Ràdio. “Caldran mesures dràstiques i segurament caldrà ampliar el tancament de bars i restaurants”.

En les últimes setmanes els ingressos als hospitals s’han multiplicat i Campins alerta que ho comencen a notar. “Necessitem que baixin els ingressos perquè s’estan omplint les plantes i les UCI i haurem de deixar d’atendre altres patologies importants, posposar operacions i endarrerir tractaments”, ha avisat. “Si no ho aturem de pressa ens podem tornar a trobar en una situació similar a la del març i l’abril”.

La proposta està sobre la taula

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest dilluns que el Govern “contempla” aplicar un confinament de cap de setmana “perquè és quan hi ha més interacció social”. En declaracions a Catalunya Ràdio ha reconegut que “és un escenari que està sobre la taula” perquè “hem d’evitar el confinament total del mes de març”. “Hem d’explorar diferents escenaris”, ha afegit. La consellera ha recordat que el sistema sanitari està començant a saturar-se.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, també s’ha expressat en la mateixa línia. Considera que el confinament de cap de setmana “s’ha posat sobre la taula” i ha afegit que “al llarg dels propers dies” s’haurà d’acabar de configurar el “nou pas” a donar. Ramentol ha reconegut que amb les mesures que incloïen el tancament de la restauració durant 15 dies no s’haurà “arribat a l’objectiu” i ha valorat que, tot i el toc de queda, la situació actual “apunta que seran necessàries noves mesures”. Ramentol ha confiat que el toc de queda doni resultats i ha insistit en la necessitat frenar els contagis. “El sistema sanitari necessita doblegat la corba”, ha insistit.

Per altra banda, la consellera ha criticat el decret d’estat d’alarma que aquest diumenge va aprovar el govern espanyol. L’ha titllat “d’insuficient” perquè no es pot “dictar l’obligatorietat del teletreball” ni permet a les autonomies prendre “alguna mesura que dictés el confinament domiciliari“. “No se’ns ha donat l’autonomia jurídica per poder-ho fer”, ha lamentat. Per altra banda, ha recordat que “l’estat d’alarma hauria d’anar acompanyat de les mesures econòmiques compensatòries corresponents”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa